Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.Η ΔΥΣΟΔΙΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Σήμερα θα παρουσιάσω το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια της Κέρκυρας,δείχνοντας πράγματα που κανένας δεν το έκανε,και αυτό λόγω των καταγγελιών,από μαγαζιά και εργαζομένους,αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τον τουρισμό για το που θα πάει η κατάσταση.Υπάρχουν εικόνες ντροπής που όμως είμαι υποχρεωμένος να βγάλω,λόγω της δυσοσμίας που επικρατεί σε ολόκληρη την πόλη και τον υπαρκτό κίνδυνο που υπάρχει για εκδήλωση ασθενειών.Θα ξεκινήσω με την επίσκεψη του υπουργού εσωτερικών Κου Κουρουμπλή.

Όχι απάντησαν και στον Κουρουμπλή οι κάτοικοι στο Τεμπλόνι. Ο ΥπΕΣ επισκέφθηκε το χώρο και μίλησε με τους κατοίκους, αλλά η επίσκεψη έληξε κακήν – κακώς...



Ούτε σπιθαμή πίσω δεν κάνουν οι κάτοικοι στο Τεμπλόνι και τις γύρω περιοχές στα αιτήματά τους. Το κλείσιμο της χωματερής και η εξαίρεση του Τεμπλονίου από τα νέα σχέδια του Δήμου Κέρκυρας για την διαχείριση των απορριμμάτων, δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση, ούτε δίνεται πίστωση χρόνου.
Ο ΥπΕΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής προσπάθησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, αλλά δεν κατέστη δυνατό, καθώς κι εκείνος δεν είχε να κομίσει στο διάλογο τίποτα το νεώτερο σε σχέση με όσα δεσμεύτηκε ο Δήμος Κέρκυρας να πράξει τις προηγούμενες ημέρες.
Ο Π. Κουρουμπλής μετέβη στο Τεμπλόνι συνοδευόμενος από τους δύο βουλευτές Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδη, το Δήμαρχο Κ. Νικολούζο, τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, αντιδήμαρχους και αντιπεριφερειάρχες.
Η συνάντηση έληξε σε τεταμένο κλίμα, με κατοίκους να αποδοκιμάζουν το κυβερνητικό και αυτοιδοικητικό κλιμάκιο, κι έτσι ο Υπουργός Εσωτερικών αναχώρησε για το αεροδρόμιο, όπου αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρησή του για Αθήνα.


Είναι εύκολα αντιληπτό ότι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ώρες/ημέρες....
ΠΗΓΗ:
http://www.corfupress.com/v3/component/fpss/track/1530/L3YzL2tvaW5vbmlhLzQ3Mzc2Lc6xzrTOuc6tzr7Ov860zr8,
Κεντρική πλατεία Σαρόκο,η αφετηρία των μπλε λεωφορείων γεμάτη σκουπίδια,τώρα πως μετακινούνται οι ντόπιοι κάτοικοι από και προς τα χωριά τους αλλά και τις δουλειές τους,όπως και οι τουρίστες είναι μία πονεμένη ιστορία.

Πάνω πλατεία,με όλες τις ταβέρνες να αντιμετωπίζουν μία τραγική κατάσταση,αφού από την δυσοσμία των σκουπιδιών,οι τουρίστες δεν μπορούν να κάτσουν να φάνε ή να πιούνε.Κατά τα άλλα ο φόρος είναι 24 %.Αν ο καταστηματάρχης βρει πελάτη θα πληρώσει και το φόρο.

Ισως το ιστορικότερο σημείο της Κέρκυρας ,Το Φρούριο ,που επισκέπτονται όλοι οι  τουρίστες,αντικρύζουν αυτή την δραματική κατάσταση και κρατούν τις μύτες τους.Κι αν είναι τουρίστες από κρουαζιερόπλοια μικρό το κακό,ήρθαν είδαν και απήλθαν,οι άλλοι όμως που μένουν σε ξενοδοχεία της πόλεως καταγγέλουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα φύγουν.

Σωροί σκουπιδιών και έξω από το Βασιλικό Παλάτι.

Τι να πει κανείς όταν μπροστά στην είσοδο του Λιστόν,από τη μεριά του Παλατιού βλέπει αυτή την κατάσταση.

Γαρίτσα.Δίπλα στην παιδική χαρά που παίζουν μικρά παιδιά υπάρχουν σωροί σκουπιδιών που οι ντόπιοι κάτοικοι τα έχουν καλύψει λόγω της δυσοδίας.
Το πανέμορφο Κανόνι με φόντο το Ποντικονήσι.Δυστυχώς λόγω των σκουπιδιών το λεωφορείο δεν μπορεί να σταματήσει στην αφετηρία.Οσο για τις καφετέριες της περιοχής αντιμετωπίζουν και αυτές τα ίδια προβλήματα με αυτές της πόλεως.
Αεροδρόμιο της Κέρκυρας.Η πρώτη εντύπωση για τους αφιχθέντες τουρίστες είναι τα σκουπίδια.
Κανόνι.Τα σκουπίδια έχουν καλύψει τα πλα'ι'νά ξενοδοχείου.Κατά τα άλλα οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους φόρους τους,οι εργαζομένοι να δουλεύουν υπό την οσμή της δυσοδίας και οι τουρίστες να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.
Αν τολμάτε ανοίξτε πόρτες και παραθύρια να πάρετε "καθαρό" αέρα στη κάψα του καλοκαιριού.Το πρόβλημα για τους κατοίκους της πόλεως είναι τεράστιο με τον κίνδυνο ασθενειών να παραμονεύει.
Το γνωστό σε όλους Μον Ρεπό.Εξω από το εστιατόριο-μπαρ και δίπλα στην παραλία η κατάσταση είναι αφόρητη.
Είσοδος του Λιστόν,από την πλευρά που είναι το Βασιλικό Παλάτι.Τα σκουπίδια κάνουν...παρέλαση,και φυσικά είναι η χειρότερη εικόνα που αποκομίζει  ο τουρίστας.Οπως βλέπετε σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο, παρότι είναι τραβηγμένα μέρα-μεσημέρι, ο κόσμος που κυκλοφορεί λόγω της δυσοδίας είναι ελάχιστος.Ο Κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών είναι απί θύραις και λόγω του Αγίου Σπυρίδωνα και του Θεού,δεν έχει υπάρξει ακόμα κρούσμα ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου