Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Στις 12 Ιουλίου η απόφαση για τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Στις 12 Ιουλίου θα ανακοινώσει το Διεθνές Δικαστήριο Επιδιαιτησίας την απόφασή του για την προσφυγή των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν στη Νότια Σινική Θάλασσα, κίνηση που προκάλεσε της αντίδραση του Πεκίνου το οποίο αμφισβητεί τη νομιμότητα του δικαστηρίου.Στις 12 Ιουλίου η απόφαση για τη Νότια Σινική Θάλασσα

Από την άλλη μεριά, οι ΗΠΑ που είναι σύμμαχος των Φιλιππίνων κι ανησυχούν για την επεκτατική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ τάσσονται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στην περιοχή.
Η Μανίλα από την πλευρά της, απορρίπτει τις ιστορικές διεκδικήσεις της Κίνας για τον έλεγχο ποσοστού 90% της Νότιας Σινικής Θάλασσας, η οποία αποτελεί μία από τις πολυσύχναστες θαλάσσιες εμπορικές διαδρομές διεθνώς. Διεκδικήσεις για την αναφερόμενη θάλασσα, έχουν εκφράσει κι άλλες χώρες της περιοχής.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, υποστηρίζει ότι η μονομερής ενέργεια των Φιλιππίνων να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο, καταπατά το διεθνές δίκαιο, ενώ το Πεκίνο τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής διμερών διαπραγματεύσεων.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2291704/stis-12-iouliou-i-apofasi-gia-ti-notia-siniki-thalassa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου