Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ναυτικό επεισόδιο αμερικανικού και ρωσικού πλοίου στην Μεσόγειο Θάλασσα (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ).

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )1453733583
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας με μια  έκτακτη ανακοίνωση του  κατηγόρησε το πλήρωμα  αμερικανικού αντιτορπιλικού, ότι κατεύθυνε το πλοίο επικίνδυνα κοντά στο ρωσικό πλοίο περιπολίας  «Γιαροσλάβ ο  Σοφός» στην Μεσόγειο.

Η δράση του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ παραβιάζει  δύο διεθνείς κανόνες και την  ρωσο-αμερικανική συμφωνία, αναφέρουν αξιωματούχοι από την Μόσχα , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
« Στην ανατολική Μεσόγειο το αντιτορπιλικό USS Gravely είχε  μια πολύ στενή επαφή με ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο σε απόσταση 60-70 μέτρων από την αριστερή πλευρά και γυρνώντας προς την πρύμνη πέρασε  σε  επικίνδυνη απόσταση 180 μέτρων»,  αναφέρεται στο δελτίο του ρωσικού υπουργείου άμυνας.
Το ρωσικό πολεμικό πλοίο «που ακολουθούσε στα διεθνή ύδατα μια σταθερή πορεία και ταχύτητα δεν πραγματοποίησε κανενός τύπου ελιγμό», αναφέρει  το υπουργείο.
Η Μόσχα επέστησε στο Πεντάγωνο την προσοχή για την κατάφωρη παραβίαση από τον  κυβερνήτη και το πλήρωμα του αμερικανικού αντιτορπιλικού  του κανονισμού «Αποφυγής Συγκρούσεων και διμερών συμφωνιών του 1972».
« Οι Αμερικανοί ναυτικοί   αγνόησαν τον  κανόνα 13 , ο οποίος ορίζει ότι κάθε προσπέραση πλοίου θα πραγματοποιείται όσο γίνεται μακριά από την πορεία του σκάφους  », και του άρθρου 15 (« κατάσταση διέλευσης »), η οποία ορίζει σαφώς ότι» εάν  υπάρχει  επακόλουθη αλλαγή στην αμοιβαία θέση των δύο πλοίων  δεν απαλλάσσεται κανένα πλοίο από την υποχρέωση κατά την  προσπέραση να κινηθεί όσο γίνεται μακριά », τονίζει η ανακοίνωση.
Επίσης, το πλήρωμα του αμερικανικού αντιτορπιλικού, σύμφωνα με τους Ρώσους  παραβίασε την παράγραφο 1 του άρθρου 3 της συμφωνίας  Ρωσίας-ΗΠΑ , η οποία αναφέρει ότι τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια κοντά το ένα στον άλλο,  θα πρέπει να παραμένουν  σε απόσταση, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της σύγκρουσης», λέει το Υπουργείο Άμυνας.
Ανάβουν τα «αίματα» και στην Μεσόγειο θάλασσα όπου η ρωσική και η αμερικανική παρουσία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Η μάχη για την «κατάκτηση » της περιοχής μόλις άρχισε, ενώ αναμένεται απάντηση από αμερικανικής πλευρά για το συμβάν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου