Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ιόνια Οδός... Προσεχώς σε κυκλοφορία Αγρίνιο Αμφιλοχία και Φιλιππιάδα Αβγό!

ionia parousiasi
Δύο μεγάλα και σημαντικά τμήματα της Ιόνιας Οδού, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία, το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το κομμάτι από το Αγρίνιο μέχρι την Άρτα και το κομμάτι από την Φιλιππιάδα μέχρι την διασταύρωση με την παλιά εθνική οδό στο Νομό Ιωαννίνων!
Με την ευχάριστη αυτή είδηση, συνοδεύτηκε η επίσημη παρουσίαση του έργου, που έγινε από τον Διεύθυνοντα Σύμβουλο της Νέας Οδού ΑΕ Στέλιο Πενθερουδάκη, σε ειδική εκδήλωση στα 
Γιάννινα!

Η Ιόνια Οδός αποτελεί έναν άξονα ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και φυσικά την Ήπειρο. 196 χιλιόμετρα που αλλάζουν στην κυριολεξία τον χάρτη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι για να διανύσει κάποιος την απόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννινα, μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, θα χρειάζεται μία ώρα και σαράντα λεπτά, αντί των τριάμισι που απαιτούνται σήμερα.
Κι αυτό θα γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.
Ο νέος δρόμος, που κατασκευάζεται με αυτοχρηματοδότηση, θα έχει κόστος για τους οδηγούς, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα δώδεκα ευρώ. Τόσο θα είναι το αντίτιμο στους τέσσερις σταθμούς διοδίων που θα λειτουργήσουν. Η πρεμιέρα μάλιστα αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.
Ο κ. Πενθερουδάκης τόνισε ότι τον Μάρτιο του 2017, το σύνολο του δρόμου θα είναι λειτουργικό, θα έχει δοθεί δηλαδή στην κυκλοφορία, ενώ μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου θα έχουν αποπερατωθεί και οι ανισόπεδοι κόμβοι.
Στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Γιάννης Στέφος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης.
"Στην Ιόνια Οδό, αποδεικνύεται πως όταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Είναι ένα έργο μεγάλο για την Ήπειρο και μαζί με την Εγνατία δίνει νέες προοπτικές στον τόπο" υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, επισημαίνοντας συνάμα την ανάγκη να προχωρήσει η οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και η επέκταση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά.
Οι συνδέσεις αυτές, όπως τόνισε ο κ. Καχριμάνης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω του πακέτου Γιούνκερ.
Σημείωσε δε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από όλους τους φορείς ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις.
Έργο τεράστιας σημασίας για την Ήπειρο, χαρακτήρισε την Ιόνια, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, συμπληρώνοντας πως είναι από τις παρεμβάσεις που μας κάνουν υπερήφανους.
Συμφώνησε δε με τον Περιφερειάρχη ότι δεν θα πρέπει να εγκαταληφθούν οι συνδέσεις με την Κακαβιά και την Πρέβεζα.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, τόνισε ότι πρόκειται για έναν οδικό άξονα μεγάλης σημασίας για την περιοχή και επικέντρωσε στην ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι πρόκειται για το αεροδρόμιο της Ηπείρου!
"Η Ιόνια Οδός, είναι από τα σημαντικότερα έργα στην περιοχή και ως τοπική αυτοδιοίκηση σταθήκαμε δίπλα στο έργο" επεσήμανε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης.
Υπογράμμισε ωστόσο την ανάγκη να καταβληθούν τα χρήματα για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί εδώ και χρόνια και ακόμη οι ιδιοκτήτες αναμένουν, αίτημα που απευθύνεται στο κράτος και το αρμόδιο υπουργείο.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει με κάθε μέσο την προσπάθεια για έγκαιρη ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού.
Επεσήμανε την ανάγκη κατασκευής συνοδών έργων στις εισόδους των χωριών Κρυφοβού, Αβγού, Σερβιανών κι Επισκοπικού καθώς η ασφάλεια είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τον οποίο πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα.
Καυτηρίασε την απόφαση του κράτους να εξαιρεθούν από τις απαλλοτριώσεις όλες οι δημοτικές εκτάσεις οι οποίες παραχωρούνται πλέον δωρεάν και υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει για στήριξη της παραποτάμιας περιοχής του Λούρου, η οποία θα βρεθεί πλέον στο περιθώριο του οδικού άξονα.

Σημειώνεται ότι τόσο για τον παραχωρησιούχο όσο και για τον κατασκευαστή, η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή καθώς άνοιξε η σήραγγα της Κλόκοβας. Η εταιρία δούλεψε σε τρεις βάρδιες, στην κυριολεξία 24 ώρες το 24ωρο επί 360 ημέρες το χρόνο. Έτσι συντελέστηκε ένα μικρό θαύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου