Η Βρετανία μπορεί να παραμείνει στην ΕΕ για το άμεσο μέλλον καθώς η Downing Street δεν γνωρίζει πως να …διαπραγματευτεί το «διαζύγιο» είπε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τ.Κέρι από το Κολοράντο όπου βρίσκεται μετά από συνομιλία με τον Ν.Κάμερον.tzon keri

«Αυτό είναι ένα πολύ πολύπλοκο διαζύγιο είπε ο Τ.Κέρι. Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοιώθει αδύναμος να διαπραγματευτεί την έξοδο της χώρας. Σύμφωνα με τον Τ.Κέρι αυτή ήταν μια «δίκαιη στάση» να φύγει και να μην διαπραγματευτεί κάτι που δεν πιστεύει και δεν έχει ιδέα πως να το κάνει.
Σύμφωνα με τον Τ.Κέρι ακόμη και οι εκπρόσωποι του Brexit όπως ο πρώην Δήμαρχος Boris Johnson δεν βιάζονται να φύγουν. 
«Αν αυτό σημαίνει ότι το Brexit μπορεί να αντιστραφεί, αυτό παραμένει θολό» είπε ο Τ.Κέρι.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετριασθεί η ζημιά»
«Δεν θέλω ως ΥΠΕΞ να τους πετάξω σήμερα. Πιστεύω αυτό θα ήταν λάθος. Οι ΗΠΑ θέλουν διάλογο μεταξύ Λονδίνου και Βρυξέλλες».
Στα «ψιλά» πέρασε όμως και ένα σχόλιο του Μ.Ομπάμα για το Brexit.
«Υπάρχει υστερία μετά την βρετανική ψήφο λες και το ΝΑΤΟ έχει εξαφανισθεί, η Ατλαντική Συμμαχία διαλύεται και κάθε χώρα πηγαίνει στην γωνιά της. Δεν συμβαίνει αυτό».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κ.Ρέκλινγκ, ο οποίος δεν πιστεύει πως η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ.
«Bρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδικασίας, πολλά μπορούν να συμβούν», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche. Tο βρετανικό δημοψήφισμα καθορίστηκε ιδιαίτερα από τα συναισθήματα, δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της αποχώρησης. Γι αυτό πρέπει να περιμένουμε εάν πράγματι θα έρθει η έξοδος» τόνισε.
Εάν η Μ. Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ, ο Κ.Ρέγκλινγκ αναμένει την παγίωση μιας Ευρώπης των δύο ταχυτήτων και στα νομίσματα.
«Η Μ. Βρετανία μαζί με τη Δανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες θα βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο. Η Ευρωζώνη θα αποτελείται από χώρες ισχυρά ενσωματωμένες», ανέφερε.