Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Αυστηρό μήνυμα των έξι ιδρυτικών μελών της ΕΕ: Αμεσα η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας.

Άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. επιθυμούν οι έξι ιδρυτικές χώρες της Ένωσης, καλώντας το Λονδίνο να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.
Αυστηρό μήνυμα των έξι ιδρυτικών μελών της ΕΕ: Αμεσα η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας
«Πρέπει να κρατήσουμε την Ε.Ε. μακριά από την αβεβαιότητα»
τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Γουόλτερ Στάινμαγερ, υποδεχόμενος στο Βερολίνο τους ΥΠΕΞ των υπόλοιπων πέντε ιδρυτικών χωρών της Ε.Ε. (Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία)
«Θέλουμε να εστιάσουμε στο μέλλον της Ευρώπης και πρέπει να δουλέψουμε γι' αυτό» πρόσθεσε, και κατέστησε σαφές ότι η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.«Η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα το Άρθρο 50, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» τόνισε από την πλευρά της Γαλλίας, ο Ζαν - Μαρκ Ερό. «Το Λονδίνο δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Είναι προς το συμφέρον τη Βρετανίας και της Ε.Ε. να ξεφύγουμε γρήγορα από την αβεβαιότητα, η οποία ενδεχομένως να έχει οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις»
συνέχισε στο ίδιο ύφος, ο Ερό.Εκ μέρους του Βελγίου, ο Ντιντιέρ Ρέιντερς επισήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να δώσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα των πολιτών, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και οι θέσεις εργασίας.

Ο ομόλογός του από την Ολλανδία, Μπέρτ Κέντερς δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός «πολιτικού κενού».
http://www.protothema.gr/world/article/590010/austiro-minuma-ton-exi-tis-ee-amesa-i-diadikasia-exodou-tis-vretanias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου