Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Washington Times: Η Ρωσία δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στη Μέση Ανατολή.Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τον ουρανό πάνω από τη Συρία.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης διαλαλούσαν τον κώδωνα του κινδύνου - οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να διατηρήσουν την υπεροχή τους στον ουρανό πάνω από τη Συρία. Τουλάχιστον,  ένα τέτοιο άρθρο με τον τίτλο «Ρωσία- Αμερική trolls βόμβες" εμφανίστηκε στις σελίδες της έκδοσης The Washington Times. Συντάκτης ο  L. Todd  υποστηρίζει ότι ακόμη και  τα δύο αεροπλανοφόρα που αποστέλλονται στη Μεσόγειο Θάλασσα, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν το αμερικανικό πλεονέκτημα.Самолеты ВМС США F / A-18E Супер Хорнетс

Ο λόγος για τον πανικό είναι το περιστατικό, που συνέβη την περασμένη εβδομάδα.Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι Ρωσικό VKS επιτέθηκε στο στρατόπεδο της ομάδας της αντιπολίτευσης "Νέος συριακός στρατός» κοντά στον οικισμό της Αλ-TANF στα σύνορα της Συρίας,με  την  Ιορδανία.Δεδομένου ότι αυτή η ομάδα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ,αμερικανικά μαχητικά F-18 αναχαίτησαν το Ρωσικό μαχητικό και εγκατέλειψαν την περιοχή. Αλλά μόλις τα F-18 πήγαν να ανεφοδιαστούν με καύσιμα, το Su-34,  φέρεται ότι επέστρεψε και προκάλεσε πολλά χτυπήματα στο στόχο, καταστρέφοντας σχεδόν τους μισούς από τους αντάρτες.An F-18 Super Hornet flies ahead of the USS John C. Stennis while in the Pacific, 2013. (Image: U.S. Navy)
Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση από το Πεντάγωνο.Στις 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηλεδιάσκεψη έκτακτης ανάγκης.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Konashenkov είπε ότι «το αντικείμενο,που βομβαρδίστηκε, ήταν πάνω από 300 χιλιόμετρα έξω από τα εδάφη που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ,οπότε δεν υπήρξε καμμία παραβίαση από πλευρά της Ρωσίας.

 Η Washington Times γράφει ότι "ο Πρόεδρος Ομπάμα έστειλε στη Μεσόγειο Θάλασσα, δύο αεροπλανοφόρα,για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Πούτιν.Φαίνεται, ο Πούτιν δήλωσε ότι αρνείται την στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ.Λόγω αυτού, στα μάτια του λαού του και στον κόσμο, ο Πούτιν μοιάζει με ένα ισχυρό ηγέτη.
Γιατί τα δύο αεροπλανοφόρα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την Ρωσική αεροπορία;ρωτά ο συγγραφέας Todd Γούντι.
Δεν θέλουν να παραβούν τους κανόνες της επαναπροσέγγισης των αεροσκαφών; Αποτρέπουν την παρέμβαση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας; Ο στρατός των ΗΠΑ έχει φθαρεί και έχει χάσει την πρωτοβουλία; "Είναι καλό ότι ο Ομπάμα θα παραμείνει απομείνει μόνο για λίγους μήνες στο  οβάλ γραφείο" - συνοψίζει η WT.
ΠΗΓΕΣ
http://svpressa.ru/war21/article/151129/?rpop=1
ΚΑΙ
http://www.washingtontimes.com/news/2016/jun/20/putin-obama-tag-bombing-syria/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SV PRESSA ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ WASHINGTON TIMES:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου