Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ!ΟΧΙ του ΠΟΥΤΙΝ στον ΕΡΝΤΟΓΑΝ!Ψυχρολουσία στην ΑΓΚΥΡΑ...Κατηγορηματικά ΟΧΙ, απήντησε η Μόσχα στη συγγνώμη της Άγκυρας. Σύμφωνα με δηλώσεις δύο ανώτατων αξιωματούχων της Ρωσίας, διαμηνύεται πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει η Τουρκία, προτού γίνει αποδεκτή η απολογία της.
Είναι ξεκάθαρο πως ο Ρώσος Ηγέτης παίζει με το μυαλό (mind games) του Ερντογάν και του έχει πάρει τον 'αέρα'.

Ο δρόμος είναι ένας και άμεσα απαιτητός. Πλήρης Υποταγή της Άγκυρας στη Μόσχα. Τίποτα λιγότερο δεν έιναι αποδεκτό.
Ο ένας εκ των δύο  Ρώσων αξιωματούχων είπε πως η απολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν για την κατάρριψη του Su-24 ήρθε "πολύ αργά" και είναι "πολύ λίγη" και είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής του.
"Αν ακολουθήσετε την φυσιολογική λογική, όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν συμβεί μετά το περιστατικό και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαν συμβεί καθόλου" είπε ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ρωσίας, Konstantin Kosachev.
"Είναι φανερό πως η τουρκική εξωτερική πολιτική έφτασε σε τέλμα και απέτυχε σε όλα τα μέτωπα και ο Ερντογάν ο οποίος είναι υπεύθυνος γι αυτό χρειάζεται τώρα μια μικρή διπλωματική νίκη, μια τέτοια νίκη ίσως είναι η ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Ρωσία" είπε ο Kosachev.
"Παρόλα αυτά κατά τη γνώμη μου, για να ομαλοποιηθούν αυτές οι σχέσεις πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη πέρα από ένα απολογητικό γράμμα" τόνισε.
"Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αποκατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων στο κοντινό μέλλον ακόμη και μετά την απολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν, πολλά έχουν χαθεί" δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ρωσίας Vladimir Jabbarov.
"Θα ήταν πολύ αισιόδοξο, η μεταξύ μας σχέση χάθηκε εδώ και καιρό και πολλά καταστράφηκαν" τόνισε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκαλεί πως ακόμα και τα αμερικανικά ΜΜΕ χλευάζουν έντονα τον Ερντογάν λέγοντας πως «ένας από τους πιο " απολυταρχικούς ηγέτες στην περιοχή" αποφάσισε να βγάλει την χώρα του από την απομόνωση" λόγω "γεωπολιτικών υπολογισμών" επειδή η Ρωσία είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας στην περιοχή και "παίκτης-κλειδί" για τις εξελίξεις στο συριακό και όχι μόνο»....
http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/72173-ektakto-oxi-tou-poutin-ston-erntogan-psyxrolousia-stin-agkyra.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου