Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μέχρι και οκτώ νέα supercarriers πρόκειται να ναυπηγήσει το ρωσικό Ναυτικό για τον έλεγχο Αρκτικής και Ειρηνικού.

Τα σχέδια των Ρώσων υπευθύνων να δημιουργήσουν μια νέα γενιά υπεραεροπλανοιφόρων έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής και κριτικής τόσο εντός της Ρωσίας όσο και στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά όπως υποστηρίζουν Ρώσοι ειδικοί η ιδέα έχει εκτός των άλλων μπορεί να έχει και ένα σημαντικό πρακτικό αποτέλεσμα.
Σε άρθρο του το αμερικανικό Newsweek έφερε στο φως της δημοσιότητας ξανά τις φήμες που κυκλοφορούν από τον Μάρτιο ότι η Ρωσία μπορεί να ναυπηγεί ήδη ένα νέο supercarrier. Το άρθρο αναφέρει πως η Ρωσία δεν έχει ανάγκη από ένα τέτοιο σκάφος καθώς δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη στρατηγική αναγκαιότητα  για αυτό και το όλο πρόγραμμα μπορεί και να καταλήξει σε  μια άσκοπη δαπάνη και τίποτα άλλο.

Παρόλα αυτά υπάρχουν σημαντικοί λόγοι γιατί η Ρωσία μπορεί να θέλει ένα νέο Στόλο από supercarriers.
Στο παρόν εξοπλιστικό πρόγραμμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν υπάρχουν σχέδια για την ναυπήγηση  νέου αεροπλανοφόρου και το τέλος του προγράμματος αυτού μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια εξαιτίας συγκεκριμένων ελλείψεων στον προϋπολογισμό. Μάλιστα ο διοικητής της ρωσικής Αεροπορίας Ναυτικού είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας Echo ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την ναυπήγηση ενός νέου αεροπλανοφόρου τουλάχιστον μέχρι το 2030.
Παρόλα αυτά το υπάρχον αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov θα οδεύσει για εκσυγχρονισμό  στα ναυπηγεία του Sevmash ίσως μέχρι και το 2017 και τουλάχιστον τρία χρόνια το ρωσικό Ναυτικό δεν θα διαθέτει κανένα αεροπλανοφόρο. Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι το εκσυγχρονισμένο  Kuznetsov ίσως αποτελέσει πρωτότυπο για μια νέα γενιά αεροπλανοφόρων, αλλά παράλληλα ίσως αποτελέσει και την αφορμή για την έναρξη ναυπήγησης του πρώτου τέτοιου σκάφους καθώς η Ρωσία δεν σκοπεύει να βρεθεί ξανά σε μια τέτοια θέση.
"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια στα ναυπηγεία για επεκτάσεις έτσι ώστε να φιλοξενήσουν την κατασκευή ενός supercarrier". Αυτό έχει δηλώσει ο πρόεδρος των ναυπηγείων USC (United Shipbuilding Corporation) Aleksey Rakhmanov τον περασμένο Μάρτιο συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχουν αιτήσεις για την ανάπτυξη ενός νέου σχεδίου αεροπλανοφόρου.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Αντιπροσωπεύουν όμως αυτές οι δηλώσεις την πραγματικότητα ή απλώς είναι "στάχτη στα μάτια", ώστε το νέο σχέδιο να μην γίνει αντικείμενο κριτικής και υπό διερεύνηση "στόχος" απο το εξωτερικό.
Σε άρθρο το Μάρτιο στην ιστοσελίδα  RealClearDefense αναφερόταν πως η απόκτηση ενός νέου πανίσχυρου αεροπλανοφόρου από την Ρωσία θα χρησίμευε για την προβολή ισχύος στην Αρκτική μια περιοχή που θα είναι «φιλική» στις επιχειρήσεις αεροπλανοφόρων καθώς μέχρι το 2030 ο Αρκτικός Ωκεανός θα έχει σχεδόν απελευθερωθεί από πάγους εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Επίσης το Μάρτιο ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού ναύαρχος Vladimir Chirkov είχε δηλώσει:«Η εργασία για τον προσδιορισμό και την στρατηγική ένταξη ενός νέου αεροπλανοφόρου στο ρωσικό Ναυτικό δεν σταματά ποτέ. Το Ναυτικό θα αποκτήσει ένα καινούργιο αεροπλανοφόρο»
Παράλληλα εκτός της Αρκτικής τεράστιο ενδιαφέρον για τη Ρωσία έχει αποκτήσει ο Ειρηνικός σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάπτυξη του κινεζικού Ναυτικού.
Όπως αναφέρεται και παρά τις δηλώσεις αξιωματούχων η Ρωσία έχει ως στόχο  την προσθήκη δύο νέων αεροπλανοφόρων για κάθε Στόλο που διαθέτει:  Ένα στη θάλασσα και ένα σε εφεδρεία.
Τι σημαίνει αυτό; Οκτώ νέα αεροπλανοφόρα μέχρι το 2040 συγκρινόμενα με τα 10 των ΗΠΑ και τα 5 σχεδιαζόμενα από την Κίνα.
Ο νέος αυτός τύπος των supercarriers θα κληθεί να αντιμετωπίζει και αν απαντήσει σε μια σειρά νέων απειλών, από υποβρύχια πολλαπλών αποστολών, βαλλιστικούς πυραύλους ακόμη και επιθέσεις από drones. Το αμυντικό σύστημα των αεροπλανοφόρων αυτών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο για την αντιμετώπισή τους.
Αλλά πως θα είναι το νέο αυτό ρωσικό υπεραεροπλανοφόρο;
Οι περισσότερες πηγές καταδεικνύουν ότι αυτό θα προέρχεται από το ακυρωθέν  Ulyanovsk Project 1153 OREL. Το όνομά του επρόκειτο να είναι Kremlin και το σκάφος θα είχε μήκος 321 μέτρα, πλήρες εκτόπισμα 75.000 τόνων και θα μπορούσε να μεταφέρει 68 αεροσκάφη εκ των οποίων 44 Sukhoi 33 ή MiG-29K συν 16 ελικόπτερα Kamov Ka-27 ASW και  2 Kamov Ka-27PS SAR.
Τα νέα σχέδια όμως του ρωσικού Ναυτικού μιλούν για ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάφος με μήκος τουλάχιστον 330 με 340 μέτρων και εκτόπισμα που θα πλησιάζει τους 90.000 τόνους και ικανότητα να μεταφέρει 100 περίπου αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων.
Πόσο εφικτό αλλά και πόσο στρατηγικά αποδεκτό θα είναι τέτοιο σχέδιο;
"Αρκετά" εξηγεί αναλυτής  σε θέματα ναυτικής στρατηγικής του Russian Defense Policy.
«Η ανάγκη για ένα τόσο μεγάλο σκάφος δεν προσδιορίζεται από τον αριθμό των μέσων που μπορεί να μεταφέρει ή από την ισχύ που μπορεί να εκπέμψει αλλά από την ισχύ και τα μέσα που πρέπει να συγκεντρώσει ο αντίπαλος για να το αντιμετωπίσει. Αυτό ήταν πάντα χαρακτηριστικό των ρωσικών σχεδιάσεων με τα μεγάλα πυρηνοκίνητα καταδρομικά αλλά και τα υποβρύχια» εξηγεί για να συμπληρώσει
«Η ανάγκη της Ρωσίας να αναπτυχθεί σε ανοικτές Θάλασσες (Blue water operations) είναι ουσιαστική και κρίσιμη για την τελευταία και δεν προτίθεται να αφήσει άλλες χώρες να κυριαρχήσουν εκεί».
Σε κάθε περίπτωση και παρά τις διαψεύσεις η Ρωσία ετοιμάζεται για την ναυπήγηση του νέου αυτού σκάφους. Το σχέδιο του θα παραμείνει μυστικό όπως αυτό και του στρατηγικού βομβαρδιστικού PAK DA μέχρι να οριστικοποιηθεί αλλά η βούληση είναι για την παρουσία με τουλάχιστον 4 νέα τέτοια σκάφη την επόμενη δεκαετία ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου