Κυριακή 26 Απριλίου 2015

"Έφυγε" η 25χρονη καρκινοπαθής που είχε μείνει ανασφάλιστη.

‘Εφυγε” από τη ζωή νωρίς το πρωί, στα 25 της χρόνια, η Βιλιάνα που έπασχε από μια σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη και από το 2008 πάλευε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
Η ιστορία της, έγινινε γνωστή λόγω του γιατρού του ΚΕΠΑ που τρεις μέρες πριν είχε αρνηθεί να εξετάσει τον φάκελό της στο ΙΚΑ Χανίων, επειδή η κοπέλα -που ήταν σε κώμα- δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή. (δείτε εδώ)

Η ιστορία της κοπέλας  συγκίνησε την κοινή γνώμη και προκάλεσε την άμεση κινητοποιήση των αρμοδιών που κατάφεραν να δώσουν λύση μέσα σε λίγες ώρες, ενώ “συγνώμη” εκ μέρους του ιδρύματος, ζήτησε δημόσια ο διοικητής του ΙΚΑ Χανίων, Στέλιος Ανετάκης που ανακοίνωσε ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιβολής κυρώσεων για τον γιατρό.(δείτε εδώ)
Γνωρίσαμε τη Βιλιάνα μέσα από τις διηγήσεις των γονιών της. Ένα πανέμορφο κορίτσι, πρόσχαρο, κοινωνικό, μια άριστη μαθήτρια που διέπρεπε σε όλους τους τομείς της σχολικής και κοινωνικής ζωής.

Τα τελευταία χρόνια,  έδινε μια “μάχη” άνιση όχι μόνο με την αρρώστια αλλά και με τις παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Μια “μάχη” που η οικογένεια θα συνεχίσει να δίνει, καθώς τόσο η μητέρα όσο και τα δύο μικρότερα αδέλφια της, έχουν την ίδια μετάλλαξη. Ελπίζουμε από ‘δω και πέρα, η Πολιτεία να είναι στο πλευρό τους.    http://www.zarpanews.gr/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B7-25%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου