Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ειδικό τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία.

  Επιβολή ειδικού τέλους διαμονής σε ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 3 αστέρων σε όλη την επικράτεια περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης. Παράλληλα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση «πλαστικού χρήματος» για τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε 23 νησιά και αυξάνεται κατά 30% ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Ειδικό τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία
Επιβολή ειδικού τέλους διαμονής ανά διανυκτέρευση που θα κυμαίνεται από 1 μέχρι 5 ευρώ στα ξενοδοχεία άνω των τριών αστέρων σε όλη τη χώρα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του νομοσχεδίου-σκούπα που θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα προβλέπεται υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές σε 23 νησιά και αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30% με επέκταση του μέτρου και στα σκάφη αναψυχής.

Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να αντλήσει ρευστό και μάλιστα άμεσα και να αποφύγει την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί το μέτρο του «κεφαλικού» τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία.         http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64179347

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου