Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Ο πιο ΖΩΝΤΑΝΟΣ-ΝΕΚΡΟΣ ηγέτης της Μόσχας! Το ΠΤΩΜΑ που με τα χρόνια φαίνεται… καλύτερο! (βίντεο).

LENIN_506_355

90 χρόνια μετά τον θάνατο του Vladmir Lenin και το πτώμα του φαίνεται καλύτερο.
Το μυστικό, όπως αποκαλύπτουν οι επιστήμονες, είναι ειδικές πειραματικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την ταρρίχευση του πτώματός του.Όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο, πίσω από αυτό βρίσκονται τα μέλη της ομάδας γνωστής και ως “Ομάδα Μαυσωλείο” που στο αποκορύφωμά της αποτελούνταν από 200 επιστήμονες που εργάζονταν σε ένα εργαστήριο για το πτώμα του πρώην ηγέτη.

Οι Ρώσοι, όπως αναφέρει σε λεπτομερή έκθεσή του ο Jeremy Hsu στο Scientific American, προτιμούν να διατηρήσουν το σχήμα του σώματος, το βάρος, το χρώμα και την ευελιξία παρά τον βιολογικό ιστό.

“Πρέπει να υποκαταστήσουν τμήματα του δέρματος και της σάρκας με πλαστικά και άλλα υλικά.Αυτό το καθιστά δραματικά διαφορετικό από οτιδήποτε στο παρελθόν, όπως η μουμιοποίηση”, σημείωσε ο Alexei Yurchak, καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Berkeley. Το πτώμα του Vladmir Lenin εκτίθεται σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για περισσότερες από δύο δεκαετίες μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Φέτος όμως το είχαν κλείσει για να μπορέσουν οι επιστήμονες να προετοιμάσουν το πτώμα του για την επέτειο των 145 χρόνων από τη γέννησή του.
Ο Alexei Yurchak περιγράφει σε βιβλίο του πως χρησιμοποιείται συχνά μια ήπια χλωρίνη για την αντιμετώπιση περιστασιακών λεκέδων από μύκητα στο πρόσωπο του Lenin.Όταν εμφανίστηκε μια τέτοια κηλίδα στο πρόσωπό του, οι ταριχευτές ανησύχησαν για τις ζωές τους όταν δεν μπορούσαν να την απομακρύνουν. Θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν. Επικρατούσε ατμόσφαιρα τρόμου για τους επιστήμονες”, σημείωσε ο Ilya Zbarsky που κατάφερε να απομακρύνει το σημάδι. Το δέρμα του πτώματος του Lenin μελετάται κάθε εβδομάδα με όργανα ακριβείας που μπορούν να μετρήσουν την υγρασία, το χρώμα και το περίγραμμα για να ψάξουν σημάδια αφυδάτωσης.
Ανά δύο χρόνια το βυθίζουν σε ένα μείγμα γλυκερόλης και οξικού καλίου για 30 ημέρες, τεχνική που οι επιστήμονες αναφέρουν πως θα μπορούσε να κάνει το πτώμα να διατηρηθεί για αιώνες. Ενώ από το πτώμα αφαιρέθηκαν το αίμα, τα υγρά και τα όργανά του, τα φρύδια, το μουστάκι και το μούσι είναι του Lenin.

Με ένα υλικό που κατασκευάζεται από παραφίνη, γλυκερίνη και καροτίνη, αντικαθιστούν το δέρμα του.        http://www.makeleio.gr/?p=329694

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου