Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νιγηρία: “Εκατοντάδες” πτώματα ανακαλύφθηκαν - ΦΩΤΟ Σοκ.

Εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν στην Νταμάσακ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, προφανώς θύματα των ωμοτήτων που διαπράττουν οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσαν κάτοικοι και αξιωματούχοι στην πόλη.Image
“Οι σοροί βρέθηκαν μέσα σε σπίτια, σε δρόμους, ακόμη και στις όχθες του ποταμού Νταμάσακ”, δήλωσε ο Καούμι Κούσουρ, ένας κάτοικος, προσθέτοντας ότι τα θύματα ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους το Σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Σαντίκ, έναν άλλο κάτοικοι της πόλης ο οποίος συμμετείχε στην ταφή των σορών το Σάββατο, ο απολογισμός ενδέχεται να ξεπεράσει τους 400 νεκρούς, ενώ οι αρχές της πολιτείας Μπόρνο έκαναν λόγο για “εκατοντάδες” πτώματα.Στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων του Τσαντ και του Νίγηρα ανακατέλαβαν την 9η Μαρτίου την πόλη Νταμάσακ, αποσπώντας την από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ, στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης με τη συμμετοχή και άλλων χωρών της περιοχής εναντίον των ισλαμιστών, που είχαν καταλάβει την πόλη τον περασμένο Νοέμβριο.
Περίπου 200 αντάρτες σκοτώθηκαν, όπως και 10 στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Νταμάσακ, σύμφωνα με μια πηγή στις ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ.

Την 20ή Μαρτίου ένας εκπρόσωπος του στρατού του Τσαντ, ο Αζέμ Μπερμαντόα Αγκούνα, είχε κάνει λόγο για την ανακάλυψη περίπου 100 σορών σε έναν ομαδικό τάφο κάτω από μια γέφυρα έξω από τη Νταμάσακ. Ορισμένα από τα πτώματα ήταν αποκεφαλισμένα.
Σύμφωνα με τον Αγκούνα, η σφαγή ενδέχεται να είχε διαπραχθεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο Σαντίκ μίλησε από τη δική του πλευρά χθες για την ανακάλυψη πτωμάτων που είχαν καλυφθεί με άμμο από μια κοντινή ερημική περιοχή, προσθέτοντας ότι υπήρχαν ανάμεσα στα θύματα “γυναίκες και παιδιά και άνδρες μέσης ηλικίας”.        http://www.onalert.gr/stories/nighria-ekatontades-ptwmata-anakalyf8hkan-8ymata-mpoko-xaram/42148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου