Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

H Σαουδαραβική βασιλική Φρουρά «έτοιμη» για εισβολή στα σύνορα με την Υεμένη.

Η πλέον επίλεκτη μονάδα της Σαουδικής Αραβίας , έχει φτάσει με τις « μηχανές αναμμένες» στα σύνορα με την Υεμένη , για να υλοποιήσει το σχέδιο που έχει αποφασιστεί μεταξύ ΗΠΑ και της  Σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας σε σχέση με την χώρα αυτή.iemeni
Τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την άφιξη μιας επίλεκτης  ταξιαρχίας της Βασιλικής  Φρουράς του Πρίγκιπα Σάαντ μπιν Αμπντουραχμάν, στην επαρχία Najran στα σύνορα με την Υεμένη, πανέτοιμη να εισβάλει στην χώρα για υλοποιήσει της στρατιωτική επιχείρηση  «Επιστροφή Ελπίδα», αναφέρει η ιστοσελίδα military-informant.com.


Η Ταξιαρχία του Πρίγκιπα Σαάντ Μπιν Αμπντουραχμάν, μετακινήθηκε  από την βάση της, στο διοικητικό κέντρο της περιοχής  Hasham Αλ Aan, στην επαρχία Najran, όπου και συνενώθηκε με το  σύνταγμα  Πεζικού Fouza Bin Seix Tawil Nadzhla, δήλωσε ο  διοικητής του 9ου  μηχανοκίνητου Συντάγματος, ο οποίος βρίσκεται  μαζί με τον διοικητή  του 30ου Συντάγματος της Najran, από την επαρχία Bin Seix Tawil. Οι σαουδαραβικές δυνάμεις πήραν θέση στα σύνορα με την Υεμένη και για να  προστατεύσουν τα σύνορα του Βασιλείου από ενδεχόμενες επιθέσεις του ισλαμικού στρατού.
Η επίλεκτη αυτή ταξιαρχία  πεζικού, είναι από τις πλέον επίλεκτες δυνάμεις του βασιλείου. Περιλαμβάνει οκτώ μονάδες με άρματα μάχης  , αυτοκινούμενα πυροβόλα,  όλμους , συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων και  αντιαρματικά πυροβόλα.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η ουσία είναι ότι αυτήν την  στιγμή συγκεντρώνεται στην Σ.Αραβία μία στρατιά από 250.000 στρατιώτες οι οποίοι θα εισβάλουν στην χώρα. Η κατάσταση αρχίζει να «ξεφεύγει» από τα στενά όρια μιας   απλής επιχείρησης , και πιθανόν βάλει φωτιά σε όλη την Μέση Ανατολή.
Το πρόβλημα όμως είναι η έντονη παρουσία των Τζιχαντιστών, οι οποία  «πάτησαν» πόδι στην Υεμένη περιπλέκοντας την κατάσταση. Επισήμως οι ισλαμιστές εισέβαλαν και αυτοί με την σειρά τους για να πολεμήσουν τους αντάρτες Huthis, αλλά θα αντιμετωπίσουν και το συνασπισμό  των αραβικών χωρών , οι οποίες  θα συμμετάσχουν  στις χερσαίες επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι στον Περσικό κόλπο συγκεντρώνονται ιρανικά και αμερικανικά πολεμικά πλοία, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τις θαλάσσιες διόδους στην περιοχή.
Βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου