Κυριακή 26 Απριλίου 2015

“Βουλιάζει” από πρόσφυγες και η Βουλγαρία.

HarmanliΩς εναλλακτική αρτηρία θεωρείται η Βουλγαρία για πολλούς πρόσφυγες οι οποίοι επιλέγουν να φτάσουν εκεί διασχίζοντας πρώτα την Τουρκία. Στη Βουλγαρία λειτουργεί ο καταυλισμός προσφύγων με την ονομασία `Harmanli` όπου 1,600 άτομα, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο. Υπολογίζεται ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται κατά 200-250 άτομα κάθε βδομάδα οι μετανάστες που συνωστίζονται στον καταυλισμό `Harmanli`.

Πρόσφυγες αναφέρουν στα διεθνή πρακτορεία ότι διασχίζουν τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και έπειτα τα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας και ζητούν καταφύγιο στη χώρα αυτή της ΕΕ για μια καλύτερη ζωή, παρόλο που η Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα της Ένωσης με τεράστια προβλήματα.
Στα τέλη του 2013 οι Αρχές στη Βουλγαρία κατασκεύασαν φράκτη 30 χιλιομέτρων με ηλεκτροφόρα καλώδια  στα σύνορα με την Τουρκία και ανέπτυξε χιλιάδες αστυνομικούς για επιτήρηση της περιοχής.
Με βάση περσινά στοιχεία, οι αυξημένες περιπολίες κατάφεραν να εμποδίσουν την είσοδο έως και 4,000 μεταναστών ενώ το 2013 είχαν καταφέρει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα 11,000 μετανάστες.    http://www.thrakinea.gr/archives/92817

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου