Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος  Finnian Cunningham, δήλωσε ότι εάν  συνεχιστεί  η παραβίαση της εκεχειρίας στην Ουκρανία, τότε θα συμβεί τα ακόλουθο: «στρατιωτικοί σύμβουλοι» από την ζώνη των συγκρούσεων θα εμφανιστούν , και θα είναι  στρατιώτες του τακτικού στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους , ερχόμενοι σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Ρώσους .usa army 1
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ενορχηστρώσει μια ποικιλία «δράσεων» έναντι της  Ρωσίας, για την οποία θα ήταν δυνατόν να δοθεί μια άμεση απάντηση, που να δικαιολογεί την  στρατιωτική παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, τονίζει ο ίδιος , στο τηλεοπτικό δίκτυο  Russia Today  .

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Finnian Cunningham, ο  Αμερικανός πρέσβης Geoffrey R. Pyatt δήλωσε  πρόσφατα ότι,  η Ουάσινγκτον  απέστειλε στο Κίεβο 300 αλεξιπτωτιστές  της 173ης  ταξιαρχίας , «για να εκπαιδεύσουν  τον ουκρανικό στρατό».
Ο αρθρογράφος τόνισε  ότι  απαιτείται εκπαίδευση στους Ουκρανούς στρατιωτικούς για  να εξοικειωθούν, με τον αμερικανικής κατασκευής οπλισμό , καθώς και στην  χρήση των νέων όπλων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Εάν όμως η εκεχειρία στην Ανατολή συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να    παραβιάζεται, αυτό θα αποτελέσει μια κλήση αφύπνισης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ο άμεσος  διάδικος σε οποιαδήποτε ανοιχτή στρατιωτική  σύγκρουση στην Ουκρανία. Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά  και ο  Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίοι θα αποτελέσουν το στρατιωτικό αντίπαλο δέος της Ρωσίας . Σχεδόν 600 άνθρωποι και από τις δύο χώρες συμμετέχουν ήδη στην Ουκρανία ως «στρατιωτικοί σύμβουλοι» καταλήγει  ο δημοσιογράφος.
Ο Cunningham πιστεύει ότι η κατάσταση με την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας έχει ήδη φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο.
Επιπλέον, ο ίδιος τονίζει ότι , οι Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνουν μέσα σε αυτά τα πλαίσια μια εκστρατεία «πληροφοριακής επίθεσης» κατά της Ρωσίας, για να δικαιολογήσουν στην διεθνή κοινή γνώμη τις δικές  τους στρατιωτικές ασκήσεις  στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι ΗΠΑ έχουν ήδη εμπλακεί  ενεργά στην Ανατολική Ουκρανία με την συμμετοχή  στελεχών  της ιδιωτικής εταιρεία Akademi σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, και οι οποίοι  είτε συμμετέχουν ενεργά σε μάχες στο Ντονέτσκ , είτε συλλέγουν πληροφορίες από την πρώτη γραμμή. Η Ρωσία από την πλευρά της , έχει αποστείλει και αυτή με την σειρά της  άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και Spetsnaz στην ανατολική Ουκρανία. Είμαστε πολύ κοντά σε μια ολομέτωπη στρατιωτική σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας στην Ουκρανία , αυτό διαφαίνεται πλέον παρά πολύ καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου