Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

“ΕΦΥΓΕ” ο Τάκης Αντωνιάδης στα 69 του χρόνια! “ΕΣΒΗΣΕ” στο Πορτοχέλι ο Νο1 έλληνας popstar των ’60s! (βίντεο)

hqdefault_10

Η φωνή των ’60s σώπασε για πάντα. Έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια ο Τάκης Αντωνιάδης που έλαμψε στη δεκαετία του ’60 με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Sounds», όπου ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Πορτοχέλι.
Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και ταυτόχρονα μια από τις πιο σεμνές παρουσίες που πέρασαν από το ελληνικό τραγούδι, ο Τάκης Αντωνιάδης, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 69 ετών.


Ο Τάκης Αντωνιάδης ήταν ο απόλυτος έλληνας Pop Star της δεκαετίας του ‘60 με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Sounds», όπου ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Πόρτο Χέλι όπου εμφανιζόταν σε μικρές μουσικές σκηνές, ενώ επίσης εκεί έγινε και η κηδεία του.
Η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος σημειώνει:
«Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος τραγουδιστής και σπάνιος για την εποχή μας χαρακτήρας, ο Τάκης Αντωνιάδης. Μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ επί προεδρίας Δ. Μητροπάνου, ασχολήθηκε με τα κοινά άδολα και καταγράφονται στο ενεργητικό του σημαντικές προτάσεις για το χώρο της μουσικής. Σε κέρδιζε για τη νηφαλιότητα της σκέψης και το ήθος του. Σαν τραγουδιστής, υπήρξε από τις σπουδαιότερες φωνές κερδίζοντας τον σεβασμό και την αγάπη απ’ όλους τους συναδέλφους.
Καλό ταξίδι Τάκη! Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη!»

Ο Τάκης Αντωνιάδης έγινε ευρέως γνωστός κατά τη διάρκεια των 60΄s, καθώς ήταν ο frontman στο συγκρότημα «The Sounds». Οι επιτυχίες τους έφεραν βεβαίως το χρώμα της εποχής, με μία από τις μεγαλύτερες να είναι το πασίγνωστο “Απόψε σε θέλω”. Αρκετά από τα τραγούδια του γκρουπ αποτελούσαν κάποιες πρωτότυπες διασκευές, όπως το πασίγνωστο Ντιρλαντά του Ξυλούρη και το παραδοσιακό δημοτικό “ο Μενούσης”, που μετατράπηκαν σε ξενόγλωσσα pop…

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η μουσική μπάντα χώρισε τους δρόμους της, με τον Τάκη Αντωνιάδη να ακολουθεί σόλο καριέρα και να συγκεντρώνει αργότερα στο πρόσωπό του όλους τους popstar του 1980 σε ένα cult album με τίτλο «Τα χρόνια της σιωπής», ένα βινύλιο των 33½ στροφών, που κυκλοφόρησε το 1989.

Ένας δίσκος με τραγούδια «ένα κι ένα», καθώς το κοινό πήρε μία γεύση από ονόματα όπως οι«Roxette», ο George Harisson των «Beatles», ο Bill Medley και η Jennifer Warnes, ο Mr… «RickRoll» Rick Astley, o Lionel Richie και πολλοί άλλοι.

Όχι, οι προαναφερόμενοι δεν συμμετείχαν στην εν λόγω δουλειά με κάποιο ντουέτο ή κάτι παρόμοιο, αλλά πήραν μέρος με… τα τραγούδια τους! Ο Τάκης Αντωνιάδης συγκέντρωσε σε ένα δίσκο τις μεγαλύτερες ποπ, κατά κύριο λόγο, επιτυχίες της διεθνούς μουσικής σκηνής, τις διασκεύασε στην ελληνική γλώσσα και δημιούργησε μία δουλειά που θα μπορούσε να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη…

http://anagnostis.org/


http://www.makeleio.gr/?p=333917

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου