Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ευαισθησία κατόπιν εορτής από τον πρώην Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για τις συντάξεις ΟΓΑ των ομογενών


Τη δέσμευση ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επεξεργάζονται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υλοποιηθεί η επαναχορήγηση της σύνταξης ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, έλαβε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μετά από σχετική Ερώτηση του, την οποία υπέγραψε μαζί με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρίους Ιωάννη Δριβελέγκα, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Γιώργο Αρβανιτίδη, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Στρατούλης, απαντάει πως: 
«Η επαναχορήγηση από τον ΟΓΑ της διακοπείσας σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου επεξεργάζονται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω δέσμευση, το συντομότερο δυνατό.

Επισημαίνεται ότι στους ανασφάλιστους του ΟΓΑ που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4254/2014 (α85), η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος, παρατείνεται ως 29-02-2016».

Πηγή: www.himara.gr

Το σχόλιο μας: Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ο κ. Κεγκέρογλου κορόιδευε κανονικά τους ηλικιωμένους ομογενείς από Βόρειο Ήπειρο και πρώην ΕΣΣΔ, που τους καταργήθηκε η σύνταξη του ΟΓΑ. Τώρα σαν βουλευτής του τελευταίου κοινοβουλευτικού κόμματος (και ναι, αυτό είναι το άλλοτε τρισένδοξο ΠΑΣΟΚ) τον πήρε ο πόνος για τους αδικημένους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους γέροντες που τους κόπηκε το επίδομα... 
Πάντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακόμα να υλοποιήσει την δέσμευση της για επαναχορήγηση της σύνταξης του ΟΓΑ και ενώ σε λίγες μέρες φεύγει ο Απρίλιος.
Το καλό της όλης υπόθεσης είναι ότι πήρε παράταση για ένα σχεδόν χρόνο η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος στους ανασφάλιστους του ΟΓΑ.        http://ellogosar.blogspot.gr/2015/04/blog-post_26.html

1 σχόλιο:

  1. Ένας μπαμπάς δουλεύει στο σπίτι, κι ενώ δεν φτάνουν ούτε για εμάς, πρέπει να πληρώνει και τους λογαριασμούς των γωνιών του(παλλινοστούντες). Άδειο ψυγείο, 0€ για το οτιδήποτε, ότι παίρνεις το δίνεις στην εφορία για να μη πας μέσα, τρως μια φορά τη μέρα(μεσημέρι), μένεις πάντα πίσω απ'τη παρέα σου είτε πρόκειται για έναν απλό καφέ, είτε για κάποια βραδινή έξοδο, γράφω και πανελλαδικές, με τι ψυχολογία θα γράψω? Θα πάω για σπουδές ή για γκαρσόνι? Τη στιγμή που δεν υπάρχουν δουλειές, δεν συμφέρει ούτε να κάνεις κάποια δική σου δουλειά, δεν έχεις χωράφια, δεν έχεις ζώα, γεννήθηκες σε ένα διαμέρισμα. Να αρχίσουμε την πρέζα και να φουντάρουμε οικογενειακός? Άλλο να το διαβάσεις, κι άλλο να το γράφεις μες το κρύο με όλα τα παραπάνω να συμβαίνουν στο σπίτι σου. Και μετά με νοιάζει εμένα η Ε.Ε.? Ή με νοιάζει η πατρίδα? Ή οτιδήποτε άλλο? Εδώ δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Την μια λέτε θα δώσετε συντάξεις το 2014, μετά λέτε Ιανουάριος 15, φεβρουάριος 15, Μάρτιος 15, πριν το πάσχα του 15. Θα πάει πάλι Δεκέμβρης, θα'ρθουν τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, θα'ρθει ο φόρος για τα υπάρχοντα για τα οποία μοχθήσαμε με ιδρώτα αίμα και πολύ κόπο, κι άλλοι 30 φόροι για να μπει καλά η πρωτοχρονιά βαθιά μες στον κώλο μας, με ειρωνικές ευχούλες, και θα τα πληρώσουμε φυσικά ίσως γιατί νομίζουμε πως το φαΐ πίσω απ'τα κάγκελα δεν είναι και τόσο καλό. Ποια Ελλάδα μου λέτε τώρα? Και ποια φαντασία των νέων επειχηριματιών μου λέτε, και ποια πρωτοπορία, ποια αγάπη και πίστη στη πατρίδα και ποιο κράτος και γενικά για τί ακριβώς μας μιλάτε? Δεν σας καταλαβαίνω γαμώ το στανιό μου εγώ τρελάθηκα? Εγώ κατέστρεψα την χώρα? Άντε γειά! Κονέ όλοι και διασκορπιζόμαστε στο εξωτερικό. Αφήστε τα χούφταλα στην Ελλάδα να πληρώσουν τις αμαρτωλές ψήφους τους που έδιναν τόσα χρόνια. Δεν δουλεύω και δεν συμπαραστέκομαι σε τέτοια Ελλάδα, αυτή δεν είναι Ελλάδα, για άλλη Ελλάδα διδάχτηκα κι σε άλλη βρίσκομαι τελικά. Σαν δεν ντρέπεστε λίγο ψεύτες γραφειοκράτες, σαν δεν ντρέπεστε, Αλλά εσείς γιατί να ντραπείτε? Οι άνθρωποι είναι για πέταμα, γιατί κανείς δεν πιστεύει στον εαυτό του, κι εμπιστεύονται εσάς! Σαν δεν ντρέπεστε που στο ΟΑΚΑ βάλατε ποντιακό χορό, και τώρα σκοτώνετε τους πόντιους. Ο θεός να σας εκδικηθεί έτσι όπως θα ευχαριστιόταν η ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή