Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Περίεργη ένταση στο Γκολάν και ανησυχία κλιμάκωσης.


Δύο βλήματα από την Συρία έπληξαν το ισραηλινό έδαφος, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στην περιοχή του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσουν απώλειες ή ζημιές. Οι σειρήνες ήχησαν στο Γκολάν και λίγο αργότερα ακούστηκαν δύο εκρήξεις, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η IDF ανακοίνωσε πως επρόκειτο για «αδέσποτα» πυρά, που έπεσαν κατά λάθος στο ισραηλινό έδαφος, κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ και των αντικαθεστωτικών.  Το Ισραήλ δεν απάντησε με πυρά, αυτή τη φορά.
Είχαν προηγηθεί όμως ισραηλινά πλήγματα κατά του Συριακού Στρατού, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Επλήγησαν βάσεις πυραύλου του Συριακού Στρατού, σε μια προσπάθεια καταστροφής πυραύλων που μεταφέρονταν από την Συρία στον Λίβανο, προς ενίσχυση της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, που μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία.

Το βράδυ της Κυριακής τέσσερις άγνωστοι προσπάθησαν να περάσουν στο ισραηλινό έδαφος, από περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Άσαντ και να τοποθετήσει βόμβες στα σύνορα με το Ισραήλ. Και οι τέσσερις άγνωστοι σκοτώθηκαν, ωστόσο η ένταση παραμένει.        http://www.defence-point.gr/news/?p=127544

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου