Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο Μπαρζανί θα συζητήσει για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν στις ΗΠΑ.


Απρίλιος 30, 2015.
Αρμπίλ.
Ο πρόεδρος των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, θα συζητήσει την ανεξαρτησία των Κούρδων, μεταξύ άλλων, περιφερειακών θεμάτων και θεμάτων ασφαλείας με αξιωματούχους των ΗΠΑ, σε επερχόμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Φουάντ Χουσεΐν, επικεφαλής του προσωπικού της προεδρίας της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν.


Ο Μπαρζανί αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και υψηλόβαθμούς αμερικανούς πολιτικούς, την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις για την ασφάλεια στην περιοχή του Κουρδιστάν, το ρόλο των δυνάμεων  Πεσμεργκά στην επικείμενη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη και το θέμα της ανεξαρτησίας των Κούρδων, όπως δήλωσε ο Χουσεΐν.
«Το θέμα δεν είναι κάτι νέο. Ο πρόεδρος έχει στείλει προηγουμένως στον Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία εστιάζεται σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας, καθώς και στο ζήτημα της κουρδικής ανεξαρτησίας», είπε ο Χουσεΐν σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα.
«Σίγουρα, θα συζητήσει την ανεξαρτησία των Κούρδων κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ανεξαρτησία της Περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν υποστήριξαν τα κουρδικά κόμματα κατά την τελευταία συνάντησή τους και εισηγήθηκαν στον Μπαρζανί να προωθήσει το θέμα στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Κουρδιστάν, Μπαρζανί, θα επισκεφθεί για τέταρτη φορά τις ΗΠΑ. Στις προηγούμενες επισκέψεις του, κάλεσε τις ΗΠΑ να αφαιρέσουν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK) και το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP), που είναι μεγάλα κουρδικά κόμματα στο Ιράκ.
Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις για τυχούσα ανεξαρτησία της περιφέρειας του Κουρδιστάν εξέφρασε ο ανώτατος κληρικός του Ιράκ, Μουκτάντα αλ Σάντρ, που προειδοποίησε τις ΗΠΑ, να μην προβούν στη διαίρεση του Ιράκ, γιατί θα υποστούν αντίποινα. 
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου