Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Στις 30 Απριλίου παραλύουν τα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας


Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας καθώς και οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της Αρχής Λιμένων στη Λευκωσία κατέρχονται σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 30 Απριλίου έξω από την Βουλή όπου θα συνεδριάζει η  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “σε διευρυμένη συνεδρία των συντεχνιών των εργαζομένων στα λιμάνια που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού την Παρασκευή 24 Απριλίου, συζητήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση όσο αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και μελετήθηκαν οι τροποποιήσεις που εισηγείται το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων στον περί Αρχής Λιμένων Νόμο”.
 
Αποφασίστηκε “η εντατικοποίηση των συναντήσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η ενημέρωση τους όσο αφορά τις αποκρατικοποιήσεις υπηρεσιών της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καθώς και η 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης των τροποποιήσεων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων”.
 
Το αίτημα των συντεχνιών αλλά και των περισσοτέρων κομμάτων αφορά την παγοποίηση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης αφού – όπως αναφέρεται - εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν θα βοηθούσε σε καμία περίπτωση στην ανάπτυξη των λιμανιών αλλά ούτε και σε μια εισπρακτική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται στο μνημόνιο.
 
Οι συντεχνίες θα αναμένουν τα αποτελέσματα της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να επανεξετάσουν την κατάσταση, χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των μέτρων, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συντεχνίες  ΣΥΑΛΚ(ΠΟΑΣ) – ΣΗΔΗΚΕΚ(ΠΕΟ)– ΔΕΕΚΔΟΚΩ(ΔΕΟΚ) – ΣΥΠΥΑΛΚ(ΠΟΑΣ).        http://www.sigmalive.com/news/local/227278/paralyoun-ta-limania-lemesou-kai-larnakas-stis-30-apriliou#.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου