Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ιρακινή επίθεση με ε/π μέσα στη Συρία με άλλο νόημα… (ΒΙΝΤΕΟ).Ιρακινό επιθετικό ελικόπτερο έπληξε φάλαγγα βυτιοφόρων οχημάτων των ισλαμιστών ανταρτών της Συρίας, εντός του συριακού εδάφους, σκοτώνοντας οκτώ από αυτούς και καταστρέφοντας τα οχήματα τα οποία μετέφεραν καύσιμα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην ελεγχόμενη από την αλ Κάιντα του Ιράκ συριακή πόλη Μπουκαμάλ.

Η ιρακινή κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της δήλωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε διότι τα καύσιμα προορίζονταν για τις δυνάμεις της αλ Κάιντα του Ιράκ, οι οποίες μάχονται κατά των ιρακινών κυβερνητικών δυνάμεων και έχουν καταλάβει εκτεταμένες περιοχές της χώρας.
Η πόλη Μπουκαμάλ αποτελεί κόμβο ανεφοδιασμού των δυνάμεων της αλ Κάιντα του Ιράκ, από τους ομόδοξους και ομόφρονες τους της Συρίας. Το συμβάν όμως έχει και μια πιο «συνωμοτική» ανάγνωση, αφού τόσο το Ιράκ, όσο και η Συρία, τελικά απειλούνται από τον ίδιο εχθρό. Ιράκ–Συρία συμμαχία, ή μήπως η ελεγχόμενη από τους σιίτες κυβέρνηση του Ιράκ, σπεύδει με τις ευλογίες τις Τεχεράνης να συνδράμει τον Άσαντ να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, ενεργούμενα εν πολλοίς της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας;
   http://www.defence-point.gr/news/?p=101144

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου