Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Mαζική μεταφορά ρουμανικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα με πρόσχημα "ασκήσεις" με τις ΗΠΑ (vid).


Μαζική μεταφορά προσωπικού και οπλικών συστημάτων του ρουμανικού Στρατού πραγματοποιείται σήμερα στα συνορα με την δυτική Ουκρανία, με το πρόσχημα ότι θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με ΗΠΑ-Βουλγαρία-Σκόπια. Η μεταφορά έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Ανατολική Ουκρανία έχει ουσιαστικά ανεξαρτητοποιηθεί, και στην Οδησσό λαμβάνυν χώρα μεγάλες διαδηλώσεις ρωσόφωνων αλλά και ρωσόφιλων.
 
Είναι εμφανής ο φόβος του ΝΑΤΟ για την Υπερδνειστερία, το αποσχισθέν έδαφος της Μολδαβίας, η οποία αντιμετωπίζεται ως πακέτο με την Οδησσό. Εάν η Οδησσός ανεξαρτητοποιηθεί, αποκτά άμεση πρόσβαση ο ρωσικός παράγοντας και με την αποσχισθείσα δημοκρατία.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η Ρουμανία με την Μολδαβία είναι αδελφά κράτη, μέχρι και η σημαίες τους είναι πανoμοιότυπες, στην πραγματικότητα οι Μολδαβοί είναι Ρουμάνοι εθνοτικά, και είχαν περάσει στην κυριαρχία της Σοβιετικής Ένωσης μετά το τέλος του Β' ΠΠ. Σημειώνεται δε ότι ήδη η Υπερδνειστερία έχει ζητήσει την ένωσή της με την Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της.
 
Ρουμανικά στρατεύματα  μετακινούνται μαζικά στα σύνορα με την Ουκρανία. Συγκεκριμένα μονάδες πυραύλων   και πυροβολικό μονάδων μετακινείται στα σύνορα της χώρας μαζικά
 
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν τρένα  με ρουμανικά στρατεύματα  να ταξιδεύουν από το Βουκουρέστι προς τα σύνορα ,όπως δημοσίευσε το ουκρανικό UNN με αναφορά στη ρουμανική έκδοση Digi24.
 
Τουλάχιστον  δέκα βαγόνια φορτωμένα με συστήματα αεράμυνας , φορτηγά , πυραύλους επιφανείας- αέρος, ΤΟΜΑ , ΤΟΜΠ ταξιδεύουν  για την Constanza .
Σύμφωνα με το  ρουμανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , τα τρένα με τις μεταφερόμενες δυνάμεις  επρόκειτο να συμμετάσχουν σε κοινές  ασκήσεις μονάδων ( Ρουμανίας-ΗΠΑ, ΠΓΔΜ -Βουλγαρίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα .
 
Οι ασκήσεις αυτές δεν είναι για το θεαθήναι, η δυτικη΄επέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας ουσιαστικά έχει οδηγήσει σε διάλυση τη χώρα, αφού ο συνεκτικός ιστός αυτού του πολυεθνικού κράτους ήταν η ρωσική επιρροή. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και η πολωνική μειονότητα ζητά τώρα την αυτονομία της. Στο τέλος οι μόνοι που θα αποδέχονται την ουκρανική ταυτότητα θα είναι οι γερμανοχαζαρικής καταγωγής απόγονοι του Στέπαν Μπαντέρα (συνεργάτη των Ναζί) που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου