Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Tα Κράτη μέλη της ΕΕ κάνουν προσοδοφόρα την στρατιωτική σύμβαση με την Κίνα ,παρά το επιτακτικό εμπάργκο - έκθεση.

Η Ευρώπη είναι που τροφοδοτεί τη στρατιωτική άνοδο της Κίνας, με την έγκριση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε προσφορές για τη μεταφορά όπλων και τεχνολογίας διπλής χρήσης - παρά το εμπάργκο όπλων που απορρέει από την καταστολή στην πλατεία Τιενανμέν το 1989, αποκαλύπτει το AFP . Helicopters fly past the Chinese Jiangwei II class naval frigate "Luoyang" (Reuters/Guang Niu)
Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο στρατιωτική δύναμη που ξοδεύει πολλά χρήματα και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στρατιωτική αγορά, με το Πεκίνο να επενδύει 132.000 εκατομμύρια δολάρια σε αμυντικές δαπάνες. Ενώ  ακόμη αγγίξει μαζικά τα $ 495.600.000.000 αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 12,2 τοις εκατό για το 2014. Reuters/China Newsphoto
"Θα πάρει στην Κίνα , πολύ καιρό με τους προϋπολογισμούς που θα μεταβάλλει ουσιαστικά την στρατιωτική ισορροπία με τις ΗΠΑ," είπε ο Jonathan Holslag του Ινστιτούτου των Βρυξελλών και Κινέζικων Σπουδών, πρόσφατα στο Stars and Stripes.
"Αλλά αυτό δεν είναι το κύριο μέλημα. Ενώ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν κάποια περιθώρια να απαντήσουν, οι γείτονες γίνονται πολύ πιο νευρικοί ...Η  Ιαπωνία, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες όλοι γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαν να είναι το πρώτο θύμα, αν η ισορροπία των μετατοπίσεων εξουσίας γίνει σε βάρος της Αμερικής ».
Αν και οι δυτικοί εταίροι στην Ανατολή είναι επιφυλακτικοί για την άνοδο της Κίνας, η Ευρώπη φαίνεται να μην μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία των δισεκατομμυρίων του Πεκίνου. Γαλλικά ελικόπτερα σχεδιασμένα για την ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας της Κίνας, η British με κινητήρες οδήγησης για βομβαρδιστικά μαχητικά και βλήματα αντι-πλοίων για αεροσκάφη, γερμανικοί και γαλλικοί κινητήρες παρέχουν το πηδάλιο στο κινεζικό ναυτικό - ο ρόλος της Ε.Ε. στις εξαγωγές παίζουν με τις  στρατιωτικές ενισχύσεις της Κίνας, είναι αδιαμφισβήτητο.
"Χωρίς ευρωπαϊκή τεχνολογία, το κινεζικό ναυτικό δεν θα είναι σε θέση να κινηθεί ,"δήλωσε ο Αντρέι Chang, εκδότης του Χονγκ Κονγκ με βάση τη Kanwa με το περιοδικό "Ασιάτικη Αμυντική Αναθεώρηση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Reuters/Guang Niu
Όπλα από την ΕΕ  για  εξαγωγή  αξίας € 3.000.000.000 (4,1 δισ. δολ.) στην Κίνα κατά τη δεκαετία έως το 2012, αποκαλύπτει η ​​ετήσια εκθέση της ΕΕ για το εμπόριο.
Το πιο πρόσφατο έγγραφο αναφέρει για τις εξαγωγές όπλων ύψους € 173.000.000 όταν δόθηκε το πράσινο φως  το 2012, το 80 τοις εκατό των οποίων εκδόθηκαν από τη Γαλλία. Μια έκθεση της γαλλικής Γερουσίας δήλωσε ότι η χώρα παραδίδεται όπλα στην Κίνα αξίας € 104.000.000.    http://rt.com/news/155868-europe-exports-china-military/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου