Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κέρι για Ρωσία: Το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο.


«Μήνυμα αφύπνισης» για το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει ο Τζον Κέρι τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, την ώρα που οι αυτονομιστές συνεχίζουν την «προέλαση» στις ανατολικές πόλεις. «Σήμερα η Ρωσία επιδιώκει να αλλάξει το τοπίο ασφαλείας στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη» δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προειδοποιώντας το Κρεμλίνο πως «το ΝΑΤΟϊκό έδαφος είναι απαραβίαστο και θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του».
Η ένταση χτυπά πλέον «κόκκινο» στην ανατολική Ουκρανία με τους φιλορώσους αυτονομιστές να θέτουν υπό τον έλεγχό τους κυβερνητικά κτίρια και στην πόλη Λουχάνσκ, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται το θρίλερ της ομηρίας των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Σλαβιάνσκ.
Ενδεικτική της δεινής θέσης του Κιέβου η ανακοίνωση του προέδρου Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή των διοικητών της αστυνομίας στις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, καταγγέλλοντας «την αδράνεια», ή ακόμη και «την προδοσία» των δυνάμεων ασφαλείας στα ανατολικά.
Είναι προφανές ότι η πολιτική της ανατροπής του Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία οδηγεί τις ΗΠΑ σε επικίνδυνους ατραπούς αν καταλαβαίνουμε από τις δηλώσεις σύγχησης που κάνει ο υπουργός εξωτερικών Τ.Κέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου