Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα επιθυμεί τον Ιούνιο η Αλβανία να γίνει υποψήφια χώρα στην ΕΕ.


Επίσκεψη προέδρου Ελληνικής Βουλής στα ΤίραναΑπρίλιος 28, 2014.

Τίρανα.

Ένας από τους στόχους της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, είναι η Αλβανία να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο, αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, όπως σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


«Η Ελλάδα, έμπρακτα έχει αποδείξει τη δέσμευσή της για την ένταξη των Βαλκανίων στην ΕΕ και το NATO και θα εργασθεί για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος των πολιτών της», δήλωσε χθες το βράδυ ο Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του, Ιλίρ Μέτα.

Ο Μέτα, με τη σειρά του, τόνισε ότι η Αλβανία και η Ελλάδα μετά την απόφαση αυτή, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Αλβανία και η Ελλάδα συνδέονται με μια εξαιρετική γέφυρα φιλίας και συνεργασίας που είναι τόσο η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όσο και η αλβανική κοινότητα των μεταναστών στην Ελλάδα.       http://www.echedoros-a.gr/2014/04/blog-post_4809.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου