Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ασκήσεις με πραγματικα πυρά ανακοίνωσε η Βόρειος Κορέα.


newego_LARGE_t_1101_54329447
                       «φώτο απο ασκήσεις με πραγματικά πυρά  Αμερικανών και ΝοτιοΚορεατών στην χερσόνησο «
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικαά  πυρά σε δύο περιοχές κοντά σε μια αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, ανέφερε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε παρόμοιες ασκήσεις στα τέλη Μαρτίου με πραγματικά  πυρά πυροβολικού κοντά στο λεγόμενο «Βόρειο Όριο» της συνοριακής γραμμής που έχει οριστεί de facto για να οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα των δυο χωρών μετά τον πόλεμο της Κορέας την περίοδο 1950 – 1953

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε παρόμοιες ασκήσεις στα τέλη Μαρτίου με πραγματικά  πυρά πυροβολικού κοντά στο λεγόμενο «Βόρειο Όριο» της συνοριακής γραμμής που έχει οριστεί de facto για να οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα των δυο χωρών μετά τον πόλεμο της Κορέας την περίοδο 1950 – 1953.
«Η Βόρεια (Κορέα) μας κοινοποίησε ότι θα γίνουν πέντε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο βόρειο σύνορο κοντά στα νησιά Γεονοπγεόνγκ και Μπαενγκνιεονγκ», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Και τα δύο νησιά είναι εστίες έντασης. Το Νοέμβριο του 2010 η Βόρεια Κορέα είχε εξαπολύσει πυρά στο Γεονοπγεόνγκ, με συνέπεια να σκοτωθούν δύο ναυτικοί και δύο πολίτες, ενέργεια την οποία είχε χαρακτηρίσει «απάντηση» στις νοτιοκορεατικές στρατιωτικές ασκήσεις.
Οι ασκήσεις αυτές ακολουθούν τις εικόνες που κατέγραψαν δορυφόροι και που έδειξαν έντονη κινητικότητηα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Punggye-ri, κάτι που πιθανώς να σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα πυρηνική δοκιμή.
Οι νέες ασκήσεις με πραγματικά πυρά έρχονται και μετά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Νότια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς όπως είναι γνωστό οι ΗΠΑ είναι σφοδρός πολέμιος της Πιονγκγιάνγκ.      http://veteranos.gr/askisis-pragmatika-pira-apanta-vorios-korea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου