Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο Ουκρανικός στρατός »σε πλήρη ετοιμότητα»,για Ρωσική εισβολή παραδέχεται ο πρόεδρος- στην ανατολική Ουκρανία έχει χαθεί ο έλεγχος.

Ο ουκρανικός στρατός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, λόγω της "απειλής της ρωσικής εισβολής", δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος Aleksandr Turchinov,  μετά παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
"Πάω πίσω στην πραγματική απειλή ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, "είπε ο Turchinov  την Τετάρτη τσο συμβούλιο των αρχηγών στις περιοχές της Ουκρανίας στο Κίεβο, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Κάλεσε το κοινό να επιταχύνει τη δημιουργία περιφερειακών παραστρατιωτικών ομάδων πιστές στο Κίεβο.
A Ukrainian soldier stands guard in front of an armoured personnel carrier on a road at a check point near the village of Malinivka, southeast of Slaviansk, in eastern Ukraine April 29, 2014. (Reuters/Baz Ratner)
«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε γρήγορα αυτές τις μονάδες για να υποστηρίξουμε άλλες περιοχές κατά μιας τέτοιας απειλής», τόνισε.
Ο Turchinov παραδέχθηκε ότι το Κίεβο απλά δεν μπορεί να πάρει την κατάσταση στις επαναστατημένες ανατολικές περιοχές υπό τον έλεγχο και επανέλαβε τις προηγούμενες κατηγορίες, λέγοντας ότι μερικοί άνθρωποι στην επιβολή του νόμου "συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις», το όνομα του Κιέβου οι αρχές το χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές οι οποίοι αξιοποιούν κυβερνητικά κτίρια στην ανατολική Ουκρανία. 


Ukraine’s acting President Aleksandr Turchinov (Reuters/Gleb Garanich)

"Το πρωταρχικό μας καθήκον είναι να αποτραπεί η εξάπλωση της τρομοκρατικής απειλής και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας», είπε.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία περιελάμβανε εφόδους σε σημεία ελέγχου διαδηλωτών και άλλες επιδείξεις δύναμης,ο  Turchinov είπε ότι «όπως γνωρίζουμε από την εμπειρία της Μαϊντάν, η χρήση βίας είναι αναποτελεσματική. Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε στις ανατολικές περιοχές. " Νωρίτερα την Τρίτη, ο αναπληρωτής πρόεδρος, δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι η κατάσταση στα ανατολικά της χώρας »απέδειξε αδράνεια, ανικανότητα και μερικές φορές προδοσία» και υποσχέθηκε να απολύσει πολλούς υπαλλήλους στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Ο Turchinov εξελέγη νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου και διορίστηκε από τους βουλευτές να ενεργεί ως αναπληρωτής πρόεδρος της χώρας, μετά τον προηγούμενο ηγέτη, Βίκτορ Γιανούκοβιτς,που εκδιώχθηκε έπειτα από τις βίαιες διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου.

Οι νέες αρχές στο Κίεβο παραλείπουν να ασχοληθούν με ένα κύμα διαμαρτυριών εναντίον τους στο κέντρο της περιφέρειας Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Παρά τις ανακοινώσεις για την  «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτών και βαρέων όπλων στην περιοχή, η εθνική κυβέρνηση έχει αποτύχει να αποτρέψει τη συνέχιση των κατασχέσεων σε κτίρια εκεί και κάποιες άλλες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κίεβο δεν έχει αρκετούς πιστούς στρατιώτες,ώστε να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις για  καταστολή της διαμαρτυρίας. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα στρατεύματα που έστειλαν εναντίον ακτιβιστών απλά αυτομόλησαν, παραδίδοντας τα όπλα τους και τα τεθωρακισμένα οχήματα.   http://rt.com/news/155856-ukraine-alert-president-army/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου