Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η BP επεξεργάζεται επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

"Σύσφιξη  θηλιά" ακόμα περισσότερο στη ρωσική οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, με την επιβολή κυρώσεων στο πείρο της βιομηχανίας πετρελαίου της  Ρωσίας, θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες. Igor Sechin
Ο Igor Sechin, ο πρόεδρος της Ρωσίας στη μεγαλύτερη παραγωγική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, είναι πρώην υπάλληλος της KGB από τον εσωτερικό κύκλο του Ρώσου Προέδρου , Βλαντιμίρ Πούτιν. Πιστεύεται ότι είναι ο ιθύνων νους της ενεργειακής στρατηγικής του Κρεμλίνου και δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος της Ρωσίας. Ο βοηθός του είναι επίσης στόχος.
Η Rosneft είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, παράγει 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και  καταβάλλει  75 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε φόρους για το ρωσικό κράτος. Αλλά η μαύρη λίστα  από την Ουάσιγκτον δημιουργεί επίσης ένα νομικό και πολιτικό κουβάρι για την BP, η οποία κατέχει το 19,75 τοις εκατό των μετοχών της Rosneft στο πλαίσιο συμφωνίας- κληρονομιά από την κοινοπραξία TNK-BP.

Δεν είναι σαφές εάν ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bill Dudley, μπορεί να συνεχίσει να κάθεται επί της Rosneft εάν ο Sechin παραμένει υπό έλεγχο. Η δήλωση Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «ΗΠΑ Τα άτομα γενικά απαγορεύεται από την αντιμετωπίσει «κανείς στη μαύρη λίστα των κυρώσεων.Ο  Dudley είναι ένας Αμερικανός πολίτης.
Προς το παρόν η πολιορκούμενη βρετανική ομάδα πετρελαίου για άλλη μια φορά προσπαθεί να βάλει το καλύτερο πρόσωπο σε καταστροφικές περιπέτειες  στη Ρωσία. «Είμαστε δεσμευμένοι για την επένδυση μας στην Rosneft, και έχουμε την πρόθεση να παραμείνει ένας επιτυχημένος, μακροπρόθεσμος επενδυτής στη Ρωσία", δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
Οι μετοχές της  BP υποχώρησαν περισσότερο από 1,5 τοις εκατό μόλις κυκλοφόρησαν οι  ειδήσεις των κυρώσεων προτού ανακάμψει ελαφρώς, κλείνοντας ένα τοις εκατό στις 488,35 πένες (8.22 US $).    http://www.vancouversun.com/business/snared+sanctions+against+Russia/9785241/story.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ VANCOUVER SUN:Corfiatiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου