Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Soso Tsintsadze: Μερικοί εθνικιστές της Γεωργίας μπορεί να προετοιμάσουν κάτι εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος στην  Διπλωματική Ακαδημία της Γεωργίας, καθηγητής Soso Tsintsadze, σχολίασε στην Pravda.Ru είδηση ​​για τη δημιουργία των γεωργιανών εθνικιστών ομάδων που θα πολεμήσουν με τους Ρώσους στην Ουκρανία.
Сосо Цинцадзе: Отдельные националисты Грузии, возможно, готовят что-то против русских на Украине. Отдельные националисты Грузии, возможно, готовят что-то против
- Ο Gocha Bahia, πρώην επικεφαλής σωματοφύλακας του πρώην προέδρου Zviad Γκαμσακχούρντια, άρχισε να προσλαμβάνει  εθελοντές για να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των φιλο-ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με την "Izvestia". Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω της ΜΚΟ "Ελεύθερη Ζώνη" καθώς και από το UNM κόμμα («Ενωμένο Εθνικό Κίνημα»), το οποίο ήταν στην εξουσία υπό τον πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι. Βρήκατε αυτές τις πληροφορίες , είναι αληθινές;
- Δύσκολα μπορεί με κάποιο τρόπο να αποδείξεις ή να αποκλείσεις  τέτοιες πολυδάπανες πληροφορίες. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα εθνικό κίνημα των εν λόγω οικονομικών πόρων για να δημιουργήσει κάποια στρατεύματα. Είναι πολύ ακριβό. Υπάρχει ήδη ένας λογαριασμός σε εκατομμύρια δολάρια. Ίσως κάποιες μεμονωμένες προσωπικότητες , θέλουν να οργανώσουν - σύνταγμα, τάγμα - αλλά είναι δύσκολο. Υπάρχουν κάτι περισσότερο από μια φαντασίωση.
- Αυτή είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ή αίτημα του Κιέβου;
- Αυτή είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Εδώ και καιρό για κανέναν δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι το εθνικό κίνημα ήταν πάντα σε αντίθεση με τη Ρωσία, και όχι χωρίς λόγο. Αυτή η πρόκληση, που έγινε το 2008, ο πόλεμος, η απώλεια των νέων εδαφών, οι νέοι πρόσφυγες - Φυσικά, οι εθνικιστές έχουν ένα πολύ μεγάλο δόντι για τη ρωσική πλευρά. Γι 'αυτό και δεν αποκλείουν ότι σε ατομική βάση ,κάπου, κάτι, παρασκευάζεται, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η λειτουργία έχει τεθεί σε μεγάλη κλίμακα. Δεν υπάρχουν οι πόροι αυτοί τώρα.
- Σε περίπτωση που η κυβέρνηση της Γεωργίας  αποτρέψει αυτή την πρωτοβουλία;
- Κατά τη γνώμη μου, η γεωργιανή κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε αυτό το θέμα. Ολα συμβαίνουν στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους, και η γεωργιανή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη,κανένα νόμιμο  δικαίωμα να παρεμβαίνει στις υποθέσεις ενός άλλου κράτους. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση της Γεωργίας θα πρέπει να συσταθεί για να κρατήσει μετοχές. Όχι, αυτή είναι η περίπτωση ενός κυρίαρχου κράτους. Εάν η ουκρανική πλευρά θα ζητήσει την παροχή νομικής ή άλλης βοήθειας, τότε ίσως αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί στην Τιφλίδα, αλλά και με δική τους πρωτοβουλία - αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Έχουν τα δικά τους προβλήματα.
- Ο Πρόεδρος της Γεωργίας δήλωσε ότι πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος είναι να απομονώσει τη Ρωσία, για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. «Η αποξένωση της Ρωσίας θα την καταστήσει ακόμη πιο επιθετική, απρόβλεπτη και επικίνδυνη», - δήλωσε ο Giorgi Margvelashvili. Πρόσφατα, κατείχε διάφορες άλλες απόψεις, υποστηρίζοντας την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις. Πιστεύετε ότι επηρέασε την γνώμη του Margvelashvily;
-Τώρα ο Margvelashvili ήταν σε δύσκολη κατάσταση, γι 'αυτό είναι δύσκολο να πούμε ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τις δηλώσεις ή τις ενέργειές του. Ο Margvelashvili είναι «μαύρο πρόβατο» στην ομάδα διαχείρισης της Γεωργίας.  Κατέχει πλέον την επίσημη γραμμή της Τιφλίδας.Ο  Margvelashvili είναι αντιφρονούντας. Δεν είναι αρκετή η αντιπολίτευση. Τα σχόλιά του δεν ακούγονται σε αρμονία με ένα λαμπρό μέλλον στη Γεωργία. Έχει τις απόψεις του, τις αρχές του, που συχνά δεν συμπίπτουν με τη γραμμή των αρχών,σε κάθε δική του άποψη.
- Η συσχέτιση της  Ουκρανίας με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία - είναι ένα σενάριο;
  - Πολύ παρόμοιο. Ίσως κάποιο από ένα αγώνα που δεν παρατηρείται, αλλά το σενάριο είναι πολύ παρόμοιο. Η ίδια πολιτική, η διανομή ρωσικών διαβατηρίων, η προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού, υφέρπουσα επιθετικότητα, τα ρωσικά στρατεύματα που μάχονται, δεν πολεμούν. Παρακολουθήσαμε στην Αμπχαζία, το Σουχούμι και πόσο πήρε το χρόνο σας; Στην Αμπχαζία υπήρχε πολιτοφυλακή, ή κάτι άλλο; Φυσικά, ο ρωσικός στρατός. Υπήρχαν τα τελευταία μοντέλα των ρωσικών αρμάτων μάχης, που φέρουν ρωσικά αεροπλάνα - όλοι το θυμούνται. Έτσι ώστε η ιστορία επαναλαμβάνεται, με ποικίλες διακυμάνσεις πλάτους, βέβαια, αλλά πολλές ομοιότητες.

http://www.pravda.ru/news/expert/28-04-2014/1206010-tsintsadze-0/    AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου