Ακόμα και η φύση ξεσηκώθηκε χτες στα Σφακιά μαζί με τον Κρητικό λαό, ενάντια στην εξουδετέρωση μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο.Ξεσηκώθηκε και η φύση για τα χημικά - Ανεμοστρόβιλος στα Σφακιά !
Την περιοχή έπληξε σφοδρή ανεμοθύελλα το πρωί (χωρίς ευτυχώς σημαντικές ζημιές ή τραυματισμούς) δημιουργώντας ένα “άγριο” σκηνικό για την χτεσινή ταυτόχρονη διαμαρτυρία σε στεριά και θάλασσα σύμφωνα με το zarpa.gr

Εκτιμάται ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν περισσότερα από 1500 άτομα και πάνω από 50 φουσκωτά και καΐκια απ τις γύρω περιοχές καθώς και το καράβι για την Γάζα.
Όπως αναφέρει tokaravani.gr, “η εκδήλωση ξεκίνησε από μικρούς και σύντομους χαιρετισμούς απ τα συντονιστικά της Κρήτης κι έκλυσε με ενημέρωση απ τον Βαγγέλη Πισσία, στη συνέχεια ο κόσμος επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για Γαύδο ενώ τα καΐκια και τα φουσκωτά πραγματοποίησαν έναν συμβολικό εν πλω συλλαλητήριο.
Η ενημέρωση που μας μεταφέρθηκε είναι ότι το 85% του φορτίου με τα χημικά έχει ήδη γίνει στο C-R το όποιο βρίσκεται σε λιμάνι της Ισπανίας κι όχι της Ιταλίας, ενώ ο χρόνος που θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία δεν τον γνωρίζει κανεις, παρόλο που αυτό είχε αρχικά δρομολογηθεί για τέλη του μηνά και να είχε ξεκινήσει η διαδικασία της υδρόλυσης.     http://www.cretalive.gr/crete/view/jeshkwthhke-kai-h-fush-gia-ta-chhmika-anemostrobilos-sta-sfakia/160856