Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Aντι-Κίεβο διαδηλωτές αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κτιρίων της κυβέρνησης στην περιοχή Λουγκάνσκ, ανατολικά της Ουκρανίας.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν πάρει τον έλεγχο του περιφερειακού κτιρίου διοίκησης και του γραφείου του εισαγγελέα στην πόλη Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.Οι  διαμαρτυρίες συνεχίζονται καθώς η προθεσμία από το τελεσίγραφο των διαδηλωτών προς την κυβέρνηση έληξε.
RIA Novosti / Vitaly Belousov
"Το κτίριο είναι δικό μας. Αυτό είναι, "είπε ο τοπικός ηγέτης της διαμαρτυρίας ,Oleg Dereko στη RIA Novosti.
«Το περιφερειακό κτίριο διοίκησης έχει καταληφθεί," είπε ένας ακτιβιστής ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί,στο RT. "Μια επιτροπή συντονισμού και  παραστρατιωτικές ομάδες είναι τώρα μέσα και ετοιμάζονται για μια έκτακτη συνεδρίαση."
Η ουκρανική σημαία στο κτίριο έχει αντικατασταθεί με την τρίχρωμη σημαία της Ρωσίας.


Ένας άλλος ακτιβιστής, ο οποίος είπε ότι είναι πλέον μέσα στο περιφερειακό γραφείο διοίκησης, είπε στο  RT ότι το κτίριο κατελήφθη χωρίς τη χρήση όπλων. Έχει πει ότι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διαπραγματεύονται τώρα με ένοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι  μπλοκάρουν την πίσω αυλή, προκειμένου να τους πείσουν να παραδώσουν τα όπλα τους και να αποχωρήσουν.
Μια μικρή ομάδα  φρουρών οχυρώθηκαν σε ένα από τους άξονες του κτιρίου, σύμφωνα με πλάνα από τη σκηνή. Οι διαδηλωτές τους έπεισαν να φύγουν.   http://rt.com/news/155640-protesters-government-building-ukraine/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου