Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα ισραηλινά στρατεύματα καταστρέφουν τζαμί σε παλαιστινιακό χωριό.

Ισραηλινές μπουλντόζες κατεδάφισαν ένα τζαμί και πολλά σπίτια σε ένα παλαιστινιακό χωριό στην ισραηλινή πλευρά της Δυτικής Όχθης, αφήνοντας έως και 30 άτομα άστεγα, στην προθεσμία των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Palestinians walk past a structure after it was demolished by Israeli bulldozers in Khirbet Al-Taweel village near the West Bank City of Nablus April 29, 2014. (Reuters / Mohamad Torokman)
Δεκαοκτώ ισραηλινά στρατιωτικά τζιπ και δύο μπουλντόζες εισέβαλαν στο χωριό Kherbt al-Taweel κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης νωρίς το πρωί της Τρίτης και έφτιαξαν στο χωριό μια κλειστή στρατιωτική ζώνη,είπε η Ghassan Douglas, η επίσημη Παλαιστινιακή Αρχή που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση του οικισμού και τη δραστηριότητα στη βόρεια Δυτική Όχθη, δήλωσε το Πρακτορείο Anadolu (AA).

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πριν από την κατεδάφιση των κτιρίων "οι δυνάμεις εμπόδισαν τους κατοίκους να εισέρχονται ή να εξέρχονται από το χωριό και τους μαθητές από το να πηγαίνουν στο σχολείο τους." "Πήγα να κάνω προσευχή,την αυγή  στο τζαμί και βρήκα το στρατό γύρω από αυτό,"είπε ο  κάτοικος Αμπντέλ Φατάχ Maarouf, 63 ετών,  στο Reuters, "Τότε  το γκρέμισαν. Θέλουν αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να μπορεί να χτίσει οικισμός σε αυτό."
Ο ανταποκριτής του Reuters ανέφερε ότι αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην Khirbet al-Taweel γύρω από το ξημέρωμα.
Άλλα κτίρια που αφανίστηκαν από τα ισραηλινά στρατεύματα  περιλαμβάνουν τρεις μονοκατοικίες, καταφύγια ζώων και κοινόχρηστοι χώροι.    http://rt.com/news/155612-israel-demolish-mosque-palestine/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου