Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Οι Φιλιππίνες μετακινούν στρατεύματα και προμήθειες σε αμφισβητούμενο νησί στη Θάλασσα της Κίνας που διεκδικεί το Πεκίνο.

Οι Φιλιππίνες έχουν αρχίσει να μετακινούν στρατεύματα και εξοπλισμό σε ένα αμφισβητούμενο νησί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το οποίο διεκδικεί τόσο η Μανίλα όσο και το Πεκίνο, δήλωσε ο στρατηγός των Φιλιππίνων. Philippines moves troops, supplies to disputed S. China Sea island claimed by Beijing
Τα στρατεύματα και τα αρχικά εφόδια έφθασαν στο νησί Pag-asa, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή στρατηγό. Raul del Rosario, επικεφαλής της Δυτικής Διοίκησης των Φιλιππινέζικων στρατιωτικών.

Περίπου 1,6 δισεκατομμύρια πέσος (32 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) έχουν δεσμευθεί για κατασκευή στο νησί, το οποίο θα περιλαμβάνει την ενίσχυση και την επιμήκυνση του αεροδρομίου και την κατασκευή αποβάθρας, σύμφωνα με τον υπάλληλο.
Ηλιακή ενέργεια, μονάδα αφαλάτωσης και ανακαίνιση στρατιωτικών κατοικιών, καθώς και τοποθεσίες για θαλάσσια έρευνα και τουρίστες, πρόκειται να κατασκευαστούν στο νησί.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Κινέζος Πρέσβης, Zhao Jianhua προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κατασκευή στο νησί, γνωστό διεθνώς σαν Thitu, θα ήταν παράνομη.
"Θεωρούμε παράνομη την κατοχή από την πλευρά των Φιλιππίνων, αυτών των νησιών. Και έτσι το κτίριο πάνω σε αυτό είναι επίσης παράνομο ", ανέφερε, το Manila Times.
Ο Ζάο πρόσθεσε ότι η Κίνα θα δώσει «προειδοποίηση» σε οποιοδήποτε αεροσκάφος εισβάλλει στον εναέριο χώρο του νησιού, καθώς και τυχόν ανεπιθύμητα αεροπλάνα που ενδέχεται να πετάξουν στον εναέριο χώρο της μεγαλύτερης ομάδας νησιών Kalayaan.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων απέσυρε τις δηλώσεις του Ζαο, με τον εκπρόσωπο Robespierre Bolivar να δηλώνει ότι ,το νησί και το νησί Kalayaan είναι "ένας δήμος του Palawan", μια επαρχία των Φιλιππίνων.
Η Κίνα διαδήλωσε την επίσκεψη στο νησί από την άμυνα των Φιλιππίνων και τους αρχηγούς των στρατιωτικών δυνάμεων τον περασμένο μήνα, εβδομάδες μετά τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντούτερ,που ορκίστηκε να καταλάβει και να εμπλουτίσει τα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, προκειμένου να γίνει "ισχυρό σημείο" εν μέσω της εδαφικής διαμάχης με το Πεκίνο.

https://www.rt.com/news/387973-philippines-troops-disputed-island/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.