Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ο Tραμπ πρέπει να απομακρυνθεί από τις ιδέες του Ομπάμα.

 Ο υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, Ze'ev Elkin, μίλησε σε συνέντευξή του στο Arutz Sheva, για τις προσπάθειες του Πρόεδρου των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ, για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, αυτή την εβδομάδα.
Trump and Netanyahu

Στην αρχή της συνέντευξης, ο υπουργός Elkin μίλησε για το τι ορίζει σαν κανόνα σιδήρου στη Μέση Ανατολή, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες για ειρήνη, πρέπει να ακούσουμε τι λέει ο Πρόεδρος  της Παλαιστινιακής Αρχής , ο Μαχμούντ Αμπάς στα αραβικά και όχι ό, τι λέει στα Αγγλικά, και ότι είναι συνεπώς αναγκαίο να δούμε τι συμβαίνει στον αραβικό δρόμο στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του στη Βηθλεέμ, όπου συναντήθηκε με τον Αμπάς, ο Πρόεδρος Tραμπ είπε ότι, η ειρήνη δεν μπορεί να προωθηθεί, ενώ η τρομοκρατία ανταμείβεται.
Σίγουρα αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Tραμπ ήρθε στην Βηθλεέμ, με απαιτήσεις για τους Παλαιστινίους, που δεν ακούσαμε κατά τη διάρκεια της εποχής του Ομπάμα, και όταν ήταν στην ισραηλινή πλευρά δεν είχε απαιτήσεις.
Ο Elkin είπε επίσης ότι ο Tραμπ έχει αλλάξει τη στάση του Λευκού Οίκου απέναντι στο Ιράν.
Ο Tραμπ μίλησε δυναμικά για την επιδίωξη του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και την εξαγωγή της τρομοκρατίας και βίας σε όλη την περιοχή ,κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.
Ωστόσο, ο Elkin είπε ότι ο Tραμπ εξακολουθεί  να είναι προσκολλημένος σε δύο εσφαλμένες παραδοχές, από την κυβέρνηση Ομπάμα. Η πρώτη ήταν, η επίλυση της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης μέσα από μια ειρηνευτική συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή.
Η δεύτερη εσφαλμένη υπόθεση Tραμπ, σύμφωνα με τον Elkin, είναι ότι ο Πρόεδρος πιστεύει ότι ο Αμπάς πρέπει να αντιμετωπίζεται με την τιμή σαν αρχηγός της Μέσης Ανατολής.
«Πρέπει να συνηθίσουμε τον κόσμο στο γεγονός ότι εμείς, επίσης, είμαστε μια χώρα της Μέσης Ανατολής, της οποίας η τιμή είναι επίσης σημαντική σε αυτό», είπε.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα η νίκη της Μέσης Ανατολής είναι [τι είναι πιο σημαντικό,] και είναι μια σκληρή πραγματικότητα που δεν συγχωρεί τα λάθη. Η φοβερή τιμή των λαθών, είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών», πρόσθεσε.
Ο Elkin ζήτησε από τον Τραμπ  να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ, στην πρωτεύουσα της Ιερουσαλήμ.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/230083
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.