Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Η Ασία επλήγη από τον ιό WannaCry κατά την έναρξη της εβδομάδας, διακόπτοντας τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΟ : Συνεχίζονται και σήμερα στην Ασία οι επιθέσεις χάκερ.
Οι ασιατικές κυβερνήσεις και επιχειρήσεις συνέχισαν να διαταράσσονται από τα ransomware της WannaCry τη Δευτέρα, ανέφεραν τα ΜΜΕ, επικαλούμενοι αξιωματούχους. Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ινδία έχουν δει όλες τις επιπτώσεις από την επιδημία ηλεκτρονικών ιών που ξέσπασαν την Παρασκευή.Asia hit by WannaCry virus at week’s start, disrupting govt services & business
Ορισμένοι κινεζικοί κυβερνητικοί τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας, της αστυνομίας, της μετανάστευσης, της κοινωνικής ασφάλισης και της βιομηχανίας, επλήγησαν επίσης από τον ιό, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο ιστοσελίδες anti-virus.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τμήματα κοινωνικής ασφάλισης στη νότια κεντρική πόλη Changsha και οι βιομηχανικές ενώσεις στην πόλη Zhuhai στο νότο της χώρας επηρεάστηκαν.

Το AP ανέφερε ότι ,τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης λένε, ότι μέχρι στιγμής έχουν πληγεί από τον ιό 29.372 ιδρύματα.
Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroChina είπε ότι μερικοί από τους σταθμούς της επηρεάστηκαν, αλλά η εταιρεία έχει ήδη αποκαταστήσει την πλειοψηφία των συστημάτων της.
"Ο ρυθμός ανάπτυξης των μολυσμένων ιδρυμάτων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τη Δευτέρα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο ημέρες", ανέφερε η κινεζική εταιρεία ασφαλείας Qihoo 360, όπως ανέφερε το Reuters. "Προηγούμενες ανησυχίες για ευρείας κλίμακας λοίμωξη των εγχώριων ιδρυμάτων δεν συνέβησαν."
Ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, επηρεάζοντας τη βιομηχανία και τα κυβερνητικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά αργά, ανέφερε η Cybersecurity Administration China (CAC), όπως ανέφεραν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Tim Wellsmore, διευθυντής της απειλής πληροφοριών, Ασίας-Ειρηνικού. Στην εταιρία πυροπροστασίας της εταιρείας FireEye Inc., λέει ότι η εταιρεία του εξετάζει τα προφίλ των θυμάτων.
"Βλέπουμε ακόμα πολλά θύματα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Είναι όμως μια παγκόσμια εκστρατεία, δεν είναι στόχος ", όπως ανέφερε το Reuters.
Το Χονγκ-Κονγκ δεν αποτελεί εξαίρεση - επλήγη και ο ιός WannaCry, ο οποίος διαδίδεται κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σύμφωνα με τον Michael Gazeley, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Network Box Corporation, υπάρχουν ακόμη "πολλές" νάρκες ξηράς που περιμένουν στα κουτιά των ανθρώπων "στην περιοχή.
"Εάν ένα σύστημα υποστηρίζει κάποιες κρίσιμες διαδικασίες, τα συστήματα αυτά είναι συνήθως δύσκολο να επιδιορθωθούν ... Δεν έχουμε ένα προηγούμενο από κάτι τέτοιας κλίμακας [στην Κίνα]", δήλωσε ο Marin Ivezic, ειδικός στον κυβερνοχώρο της PwC στο Χονγκ Κονγκ , Δήλωσε στο Reuters.

Δύο παραβιάσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Ιαπωνία, ανέφερε η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, όπως ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Μια περίπτωση έπληξε ένα νοσοκομείο και η άλλη, ένα προσωπικό υπολογιστή.

Ο ιός διέκοψε το έργο τουλάχιστον 2.000 υπολογιστών σε 600 τοποθεσίες στην Ιαπωνία το Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Ο γίγαντας της ηλεκτρονικής Hitachi, παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι ενδέχεται να έχει επηρεαστεί το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του, συμπεριλαμβανομένης της έδρας του στο Τόκιο.

Επίσης, τη Δευτέρα, μια μεγάλη αλυσίδα θεάτρου της Νότιας Κορέας,η CJ CGV, δήλωσε ότι περίπου 50 από τα θέατρα της είχαν επηρεαστεί από το κακόβουλο λογισμικό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

"Οι ταινίες παίζονται από έναν ξεχωριστό διακομιστή", δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι "σχεδιάζουμε να εξομαλύνουμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν".

https://www.rt.com/news/388430-asia-wannacry-cyber-attack/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.