Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΗΠΑ και Ιαπωνία θα αναλάβουν «ειδική δράση»ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Το Τόκιο θα αναλάβει «ειδική δράση» και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τις ΗΠΑ,δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε,μετά την πτώση Β.Κορεατικού πυραύλου 450 χιλιόμετρα από την ΑΟΖ της Ιαπωνίας.US, Japan to take ‘specific action’ after N. Korea missile hit Japanese economic zone

«Όπως συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη G7, το θέμα της Βόρειας Κορέας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα,»δήλωσε  ο πρωθυπουργός Abe  σε δημοσιογράφους σε ένα τηλεοπτικό σχόλιο, όπως αναφέρεται από το Reuters.
«Η συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να αποτρέψει τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Άμπε, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία θα διατηρήσει επίσης στενή επαφή με τη γειτονική Νότια Κορέα και άλλες χώρες.
Η έντονη δήλωση ήρθε σαν απάντηση στην πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Τη Δευτέρα το πρωί, ένας μικρής εμβέλειας βαλλιστικός πύραυλος ταξίδεψε γύρω στα 450 χιλιόμετρα και προσγειώθηκε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, 300 χιλιόμετρα ανοικτά των ιαπωνικών ακτών.
Ο Roh Jae-cheon, ο εκπρόσωπος του JCS, δήλωσε ότι ο πύραυλος πέταξε σε υψόμετρο 120 χιλιόμετρα (75 μίλια). «Μέχρι στιγμής, η εκτίμηση είναι ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας πύραυλος, αλλά αναλύουμε τον αριθμό των πυραύλων», είπε νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Η Μόσχα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να είναι προσεκτικοί κατά τη λήψη περαιτέρω δράσης μετά από τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. «Μας ανησυχεί πραγματικά η κατάσταση,»δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τίτοφ, στους δημοσιογράφους, τη Δευτέρα. «Εν τω μεταξύ, καλούμε τους εταίρους μας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ακόμη και όταν πρόκειται για στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.»
Το Πεκίνο εξέδωσε μια παρόμοια δήλωση, προτρέποντας όλα τα μέρη να προσέλθουν στο τραπέζι και να αναζητήσουν μια διπλωματική λύση.
«Προς το παρόν η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι περίπλοκη και ευαίσθητη, και ελπίζουμε ότι όλες οι σχετικές πλευρές θα διατηρήσουν την ηρεμία και θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Κίνας, σε μια ηλεκτρονική δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.