Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Ισπανικά στρατεύματα στη Λετονία.

Στη Λετονία,στη βάση Adazi,άρχισαν να φτάνουν Ισπανοί στρατιώτες,οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πολυεθνικό τάγμα του ΝΑΤΟ, που σταθμεύουν στη χώρα αυτή της Βαλτικής,αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais.Η Λετονία έχει αρχίσει να αναπτύξετε το ισπανικό τμήμα

Έχει αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος -συνολικά 300 στρατιώτες- θα φτάσουν στις 9 Ιουνίου και 80 κομμάτια  εξοπλισμού στις 12 Ιουνίου.
Άρματα μάχης τύπου Leopard του Ισπανικού στρατού συμμετάσχουν για πρώτη φορά στα Ισπανικά χρονικά,σε αποστολή στο εξωτερικό.
El general Dacoba, ante un vehículo de combate Pizarro como los enviados por el Ejército español a Letonia.
Ισπανοί στρατιώτες έρχονται κοντά στα ρωσικά σύνορα (ή μάλλον, θα είναι σε απόσταση 200 χιλιομέτρων), για πρώτη φορά από το Μπλε Division (1941-1943).
Ο στρατηγός Φρανσίσκο Χοσέ Dakoba Servin, διοικητής της ταξιαρχίας «Extremadura»,δήλωσε στην Ισπανική εφημερίδα ότι η Ταξιαρχία που αποσπάστηκε στη Λετονία έχει αμυντική αποστολή κυρίως ,για να αποτρέψει επιθέσεις.
Mapa de localización de Adazi, Letonia
Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία,οι Βαλτικές χώρες και η Πολωνία ζήτησαν μόνιμη παρουσία του ΝΑΤΟ στις χώρες τους,πράγμα που έγινε δεκτό κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία το 2016.
 Μια επίθεση σε έναν από εμάς - είναι μια επίθεση εναντίον όλων.
Η εφημερίδα εξηγεί ότι η Ισπανική Ταξιαρχία με 1.000 στρατιώτες θα είναι υπό τις διαταγές του Καναδά στη Λετονία, μεταξύ των συμμετεχόντων, όπως η Πολωνία, η Ιταλία, η Σλοβενία ​​και η Αλβανία.
Η Ισπανική ομάδα θα αποτελείται εκτός από τους στρατιώτες,από  6 άρματα μάχης τύπου Leopard, 14 ΒΜΡ Pizarro και 12 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μια μονάδα με βοηθητικά όπλα (όλμους και πυραύλους αντιαρματικούς Spike), καθώς και το τμήμα UAV».
Ο στρατηγός Servin δεν ασχολείται με το σενάριο της ρωσικής επίθεσης στη Λετονία, αλλά λέει: «Αν αυτό συμβεί, τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί εκεί, θα αντισταθούν στο πρώτο κτύπημα μέχρι να λάβουν ενισχύσεις από την επιχειρησιακή ομάδα της υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (VJTF).
https://topwar.ru/116459-v-latvii-pristupilo-k-razvertyvaniyu-ispanskoe-podrazdelenie.html
KAI 
http://politica.elpais.com/politica/2017/05/23/actualidad/1495561605_705842.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ EL PAIS : Corfiatiko.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.