Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Το Πακιστάν παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός στον τομέα Nowshera, αντίποινα του Ινδικού Στρατού.

Το Πακιστάν παραβίασε την εκεχειρία για άλλη μια φορά στον τομέα Nowshera,  του Τζάμμου και του Κασμίρ την Τρίτη, ακόμα και όταν ο Iνδικός στρατός αντέδρασε σε απάντηση στο μη προκλητικό βομβαρδισμό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANI. Η παράβαση έρχεται μέρες μετά την επέμβαση του στρατού του Πακιστάν στους πυροβολισμούς και το βομβαρδισμό κοντά στη Γραμμή Ελέγχου (LoC), στους τομείς Nowshera και Manjakote του Rajouri στο Τζάμμου και στο Κασμίρ. ceasefire violation, pakistan violates ceasefire, india pakistan, pakistan, ceasefire violation naushera sector, india news, indian express, latest news
"Ο Υπουργός Εσωτερικών παρακολουθεί στενά την κατάσταση, έχουμε να κάνουμε με αυτό. Η κατάσταση θα βελτιωθεί ", ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής υπουργός Τζάμμου και Κασμίρ, Νιρμάλ Κουμάρ Σινγκ, στην ΑΝΙ. Από τότε που ξεκίνησε η εκτόξευση βομβών από το Πακιστάν την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 1.700 πολίτες έχουν εκκενωθεί από χωριά στην περιοχή.
"Οι διυπηρεσιακές ομάδες που ανατέθηκαν από την περιφερειακή διοίκηση,  για την εκτίμηση των ζημιών, ανέφεραν ότι πυροβόλησαν με μικρά όπλα από τις 4 μ.μ. χθες (Δευτέρα) στο χωριό Σάρυα, ακολουθούμενοι από πυροβολισμούς στα χωριά Khamba, Anwas και Bhandar", ανέφερε ο αναπληρωτής Επίτροπος του Rajouri Shahid Iqbal Choudhary.
Λόγω της έντονης κατάστασης, πάνω από 51 σχολεία της περιοχής Nowshera και 36 από τις περιοχές Manjakote και Doongi, έχουν κλείσει για αόριστο χρονικό διάστημα. Εκτός αυτού, οι οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της βολής θα λάβουν αποζημίωση σύμφωνα με τους κανόνες.
Το Κέντρο έχει διαβεβαιώσει την Rs. Πέντε lakh, ενώ η κρατική κυβέρνηση θα δώσει στους συγγενείς Rs. Ένα λακ.
Οι εκτοπισμένοι, που βρίσκονται σήμερα σε καταυλισμούς ανακούφισης, έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, κλινοσκεπάσματα, πρώτες βοήθειες, ιατρική περίθαλψη, πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής, δήλωσε ο Choudhary στο PTI. "Έξι ασθενοφόρα βρίσκονται σε δράση για τη μετακίνηση των τραυματιών. Μία κινητή ιατρική μονάδα ήταν τοποθετημένη στο Nowshera και μια άλλη ανατέθηκε σε εμπρόσθια περιοχή ", ανέφερε ο Choudhary, όπως ανέφερε ο PTI.
http://indianexpress.com/article/india/j-k-pakistan-violates-ceasefire-in-naushera-sector-indian-army-retaliates-4658779/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ INDIAN EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.