Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Πούτιν: Τα κακόβουλα προγράμματα που δημιουργούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να αντισταθούν στους δημιουργούς του.

Το ransomware που έπληξε τους υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο, θα μπορούσε να αντισταθεί στους δημιουργούς του, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος,  Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Πεκίνο, προσθέτοντας ότι οι συνέπειες της παγκόσμιας επίθεσης χακαρίσματος πρέπει να συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο.
Putin: Malware created by intelligence services can backfire on its creators

Το ransomware προφανώς αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Πούτιν. "Η διοίκηση της Microsoft έχει καταστήσει σαφές, ότι ο ιός προέρχεται από υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η εκκίνηση των ιών του κυβερνοχώρου «ανυψώνει ένα καπάκι» που «θα μπορούσε να αντιστραφεί σε εκείνους που τους ανέπτυξαν και δημιούργησαν», συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η επίθεση ransomware που πλήττει χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να ενθαρρύνει τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο "ανώτατο πολιτικό επίπεδο", πρόσθεσε.
Πέρυσι, η Μόσχα πρότεινε να συζητηθούν οι απειλές στον κυβερνοχώρο, με την Ουάσινγκτον, με στόχο την εκπόνηση διμερούς συμφωνίας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. "Δυστυχώς, αρνήθηκαν την πρότασή μας", δήλωσε ο Πούτιν.
"Η προηγούμενη διοίκηση μας ,είπε ότι ενδιαφέρονται να ξαναγυρίσουν στην πρόταση αυτή πάλι, αλλά τίποτα δεν έγινε πραγματικά", εξήγησε.
Αν και η επίθεση δεν επηρέασε σημαντικά την κυβερνητική υποδομή της Ρωσίας ή τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι τράπεζές της και οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, είναι ένα ζήτημα ανησυχίας, σημείωσε ο Πούτιν.
https://www.rt.com/news/388395-putin-ransomware-creators-intelligence/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.