Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ο παλαιότερος ανθρώπινος σκελετός της Ιαπωνίας βρέθηκε στο σπήλαιο Οκινάουαν.

NAHA, OKINAWA PREF. - Ένας ανθρώπινος σκελετός, που πιστεύεται ότι είναι ο παλαιότερος στην Ιαπωνία, έχει βρεθεί σε μια καταρρέουσα σπηλιά, στην Οκινάουα, δήλωσε το τοπικό μουσείο την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι φαίνεται να έχει ηλικία περίπου 27.000 ετών.
Japan’s oldest human skeleton found in Okinawan cave

Ο σχεδόν πλήρης σκελετός, που χρονολογείται από την Παλαιά Εποχή της Πέτρας, φαίνεται να έχει τοποθετηθεί σκόπιμα στο σπήλαιο, παρέχοντας την πρώτη απόδειξη μιας επιτύμβιας τελετής που χρονολογείται από εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το Αρχαιολογικό Κέντρο της Νομαρχίας Οκινάουα.
Προηγουμένως, τα παλαιότερα ανθρώπινα οστά που ανακαλύφθηκαν στην Ιαπωνία ήταν ένα σύνολο που χρονολογείται από περίπου 22.000 χρόνια πριν και βρέθηκαν στο νότιο τμήμα της Νήσου της Οκινάουα.
Ο σκελετός ανακαλύφθηκε στο σπήλαιο Shirahosaonetabaru, στο νησί Ishigaki, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο από το 2010 έως το 2016.
"Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο, στην ανθρώπινη ιστορία της Ιαπωνίας", δήλωσε ο Kamenobu Kinjo, επικεφαλής του κέντρου, σε συνέντευξη Τύπου.
Το κέντρο είπε ότι φαίνεται, ότι τα σώματα δεν είχαν ταφεί εκείνη τη στιγμή, επειδή ο σκελετός βρέθηκε στο έδαφος με την όψη προς τα πάνω.
Περισσότερα από 1.000 ανθρώπινα θραύσματα από τουλάχιστον 19 άτομα έχουν ανακαλυφθεί στο χώρο.
http://www.japantimes.co.jp/news/2017/05/19/national/science-health/japans-oldest-human-skeleton-found-okinawan-cave/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ JAPAN TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.