Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Το Πακιστάν κάλεσε τον Ινδό Ύπατο Αρμοστή για παραβίαση του πυρός στο Κασμίρ.

Το Πακιστάν, την Πέμπτη, κάλεσε τον Αναπληρωτή  Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας, για την υποτιθέμενη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από την Ινδία κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου (LOC) στο Πακιστάν,στο κατεχόμενο Κασμίρ (ΠΟΚ), στην οποία ένα άτομο σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν.pakistan, ceasefire violation, pakistan firing, pakistan shelling, loc ceasefire violation, line of control, pakistan accuses india, india ceasefire violation, pakistan ceasefire violation, pok, pakistan news, india news, latest news, indian express
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PTI,το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι «οι Ινδικές δυνάμεις ασφαλείας παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου στο Tandar,το Subzkot,τη  Khuiratta,το Baroh, το Bagsar, τομείς του Khanjar του ΠΟΚ» νωρίς την Πέμπτη. Η δήλωση που παρέχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι πυροβολισμοί των Ινδικών δυνάμεων σκότωσαν έναν πολίτη, ενώ άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, τραυματίστηκαν.
«Ο Γενικός Διευθυντής (ΑΕ & ΕΠΣΝΑ), Mohammad Faisal, κάλεσε τον Ινδό Αναπληρωτή Ύπατο Αρμοστή, JP Singh και καταδίκασε την απρόκλητη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από τις ινδικές δυνάμεις κατοχής, τη νύχτα της 10ης προς 11ης Μαΐου,» ανέφερε η δήλωση.
Το Υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η «σκόπιμη στόχευση αμάχων είναι αντίθετη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρωπιστική νομοθεσία».
«Ο Γενικός Διευθυντής ζήτησε από την ινδική πλευρά να σεβαστεί την  εκεχειρία του 2003,να διερευνήσει αυτό και άλλα περιστατικά παραβιάσεων της εκεχειρίας,να αναθέσει στις ινδικές δυνάμεις να σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός, το γράμμα και το πνεύμα και τη διατήρηση της ειρήνης στην Γραμμής Ελέγχου, «ανέφερε η δήλωση.
Ωστόσο, ο JP Singh, μεταφέρει στον Faisal ότι η «διασυνοριακή επιχείρηση ξεκίνησε από τις πακιστανικές δυνάμεις για να δώσει κάλυψη στους τρομοκράτες» και «ο ινδικός  στρατός απάντησε μόνο για αυτοάμυνα.» «Έχουμε παρατηρήσει αυξημένη κίνηση των τρομοκρατών κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου,»ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του Singh.
http://indianexpress.com/article/india/indian-deputy-high-commissioner-summoned-by-pak-over-ceasefire-violation-4651164/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙNDIAN EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.