Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

2η προειδοποίηση στη Δυτική ακτή,για μεγάλο σεισμό, από έκρηξη ηφαιστείων στην Αλάσκα.

Το Mount St. Helens, το Mount Rainier και το Mount Hood ,είναι  τα μεγάλα ηφαίστεια που βρίσκονται κατά μήκος του περίφημου "δακτυλίου της φωτιάς", που τρέχει κάτω από τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και όλη η σεισμική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή, κάνει πολλοί να ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια. Νωρίτερα αυτό το μήνα, έγραψα για το πώς 45 σεισμοί μεγέθους 2,5ρίχτερ ή μεγαλύτερου μεγέθους χτύπησαν την Αλάσκα σε μια μόνο περίοδο 24 ωρών. Αυτή την εβδομάδα, η ηφαιστειακή δραστηριότητα προκαλεί ανησυχίες. Τα σμήνη του σεισμού στο Mount St. Helens είναι πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο και την Τρίτη δύο μεγάλα ηφαίστεια στην Αλάσκα ξαφνικά ξέσπασαν ακριβώς την ίδια μέρα ...


    Μια έκρηξη στο ηφαίστειο Bogoslof - ένα από τα δύο που ξέσπασε στις Αλεούτινες Νήσους την Τρίτη - είναι η πρώτη του μετά από περισσότερο από δύο μήνες αδράνειας, προκαλώντας την τέφρα να πέσει σε μια κοντινή κοινότητα, πριν  παρασυρθεί νότια πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

    
Το "Παρατηρητήριο Ηφαιστείων" της Αλάσκας δήλωσε ότι η έκρηξη της Τρίτης το βράδυ, στο ηφαίστειο περίπου 60 μίλια δυτικά της Unalaska, η οποία άρχισε λίγο μετά τις 10:30 μ.μ. και διήρκεσε για 73 λεπτά, έστειλε ένα καπνό σε υψόμετρο 34.000 ποδιών.
Συνολικά, 39 ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο εκρήγνυνται τώρα, είτε έχουν εκραγεί πρόσφατα, σύμφωνα με το Volcano Discovery.
Τα περισσότερα από αυτά τα ενεργά ηφαίστεια είναι κατά μήκος του δακτυλίου της φωτιάς.
Ευτυχώς, το αμερικανικό τμήμα του δακτυλίου της φωτιάς, ήταν λιγότερο ενεργό, από άλλες περιοχές, τα τελευταία χρόνια. Αλλά οι εμπειρογνώμονες μας διαβεβαιώνουν, ότι τελικά θα αλλάξουν, επειδή η σεισμική ένταση συνεχίζει να υπάρχει. Ένα παράδειγμα αυτού ,είναι αυτό που συμβαίνει στο Mount St. Helens αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το διάσημο ηφαίστειο περνάει σήμερα από αυτό που είναι γνωστό σαν "επαναφόρτιση μάγματος" ...

    
Από τα μέσα Απριλίου, οι μικροί σεισμοί έρχονται βαθιά κάτω από το όρος St Helens σε «σχετικά υψηλά ποσοστά», φέρνοντας περίπου ένα τρόμο κάθε λίγες ώρες.

    
Τις τελευταίες 30 ημέρες, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει 55 σεισμικά γεγονότα στην περιοχή και λένε ότι μπορεί να υπάρχουν πάνω από 100 σεισμοί που συνδέονται με το σμήνος μέχρι στιγμής.
 Η δραστηριότητα παραμένει σύμφωνη με την ανανέωση της μάζας ,που θεωρείται ότι έχει ξεκινήσει από το 2008.
Μια μέρα θα ξεσπάσει και οι γεωλόγοι που παρακολουθούν αυτά τα πράγματα, παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις ...

    
"Το Mount St. Helens βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα δραστηριότητας", δήλωσε στο ABC News, η Liz Westby, γεωλόγος στο Observatory της Η.Π.Α. Γεωλογικής Επισκόπησης-Cascades. "Αλλά λίγο έξω από το συνηθισμένο είναι πολλά σμήνη -μικρού μεγέθους- σεισμών το Μάρτιο έως το Μάιο του 2016, το Νοέμβριο του 2016 και 16 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2017. Κατά τη διάρκεια της 16ης Απριλίου έως 5 Μαΐου 2017,στο   σμήνος, εντοπίσαμε πάνω από 100 σεισμούς, Όλα κάτω από το μέγεθος 1.3. ρίχτερ"
Προσωπικά, ανησυχώ πολύ περισσότερο για το όρος Rainier, από ό, τι για το Mount St. Helens. Από την τελευταία στιγμή που ξέσπασε στα τέλη του 19ου αιώνα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στη επικίνδυνη ζώνη, γύρω από το ηφαίστειο και μια πλήρης έκρηξη τώρα θα έκλεινε οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή, στο εγγεγραμμένο ιστορικό των ΗΠΑ.
Τις τελευταίες 30 ημέρες, υπήρξε επίσης ένα καλό κομμάτι  σεισμικής δραστηριότητας στο Mount Rainier και μεγάλο μέρος του έχει επικεντρωθεί ακριβώς στον πυρήνα του ηφαιστείου ...
Το Mount Rainier είναι ικανό να απελευθερώσει μια ροή υπερβολικά θερμαινόμενης λάσπης, που θα μπορούσε να καλύψει κυριολεκτικά μεγάλο μέρος της περιοχής του Seattle / Tacoma. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, παρακαλώ δείτε το ακόλουθο απόσπασμα από τη Wikipedia ...

    
Το Mount Rainier περιλαμβάνεται επί του παρόντος σαν ηφαίστειο της δεκαετίας, ή ένα από τα 16 ηφαίστεια με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει μεγάλες απώλειες ζωής και περιουσίας εάν η εκρηκτική δραστηριότητα επαναληφθεί. [45] Αν το Mt. Ο Rainier έπρεπε να ξεσπάσει τόσο δυνατά όσο η έκρηξη του Mount St. Helens με την έκρηξη της 18ης Μαϊου 1980, το αποτέλεσμα θα ήταν σωρευτικά μεγαλύτερο, λόγω των πολύ μεγαλύτερων ποσοτήτων παγόμορφου πάγου κλειδωμένου στο ηφαίστειο, σε σύγκριση με το Mount St. Helens [37 ] Οι πολύ πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές γύρω από τον Rainier και το απλό γεγονός ότι το Mt Rainier είναι ένα πολύ μεγαλύτερο ηφαίστειο, σχεδόν το διπλάσιο του μεγέθους της St. Helens [46]. Οι Lahars από τον Rainier ενέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή και την ιδιοκτησία, [47] καθώς πολλές κοινότητες βρίσκονται πάνω σε μεγαλύτερες κοιλάδες. Σύμφωνα με την Γεωλογική Έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), περίπου 150.000 άνθρωποι ζουν πάνω από τις παλαιές καταθέσεις Lahar του Rainier [7]. Όχι μόνο υπάρχει πολύς πάγος στην κορυφή του ηφαιστείου, αλλά το ηφαίστειο εξασθενεί αργά και από την υδροθερμική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον Geoff Clayton, ένα γεωλόγο στην εταιρεία Geology της πολιτείας της Ουάσινγκτον, η RH2 Engineering, η επανάληψη της ροής της Osceola, θα καταστρέψει τον Enumclaw, τον Orting, τον Kent, τον Auburn, τον Puyallup, τον Sumner και όλους τους Renton. Μια τέτοια λασπώδης ροή μπορεί επίσης να φτάσει τις εκβολές του Duwamish και να καταστρέψει τμήματα του Σιάτλ, στο κέντρο της πόλης και να προκαλέσει τσουνάμι στο Puget Sound και στη Lake Washington. Ο Rainier είναι επίσης ικανός να παράγει πυροκλαστικές ροές και να αποβάλλει λάβα. 

Προειδοποιώ για τους κινδύνους μιας μελλοντικής έκρηξης του Mount Rainier και αυτό είναι τόσο βαρύ για την καρδιά μου, που συμπεριέλαβα ακόμη και μια έκρηξη του ηφαιστείου στο μυθιστόρημά μου με τίτλο "Η αρχή του τέλους". Εάν ζείτε στην περιοχή του Σιάτλ / Τακόμα, πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για μια πολύ γρήγορη εκκένωση, σε περίπτωση που μια μεγάλη έκρηξη ξαφνικά λάβει χώρα.
Στην άλλη πλευρά του κόσμου, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένα supervolcano κοντά στη Νάπολη, την Ιταλία, που φτάνει σε κρίσιμο στάδιο. Τα παρακάτω προέρχονται από την Newsweek ...

    
Ένας από τους πιο επικίνδυνους εποχιακούς χορούς φαίνεται να είναι πιο κοντά στην έκρηξη από ό, τι κάποτε πίστευα, προειδοποίησαν οι επιστήμονες. Το Campi Flegrei στη νότια Ιταλία έχει δείξει σημάδια αναζωογόνησης τα τελευταία 67 χρόνια και η νέα έρευνα δείχνει ότι το ηφαίστειο οικοδομεί ενέργεια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυξάνοντας τον κίνδυνο να εκραγεί.

    
Το Campi Flegrei είναι ένα τεράστιο ηφαιστειακό πεδίο που κάθεται περίπου 9 μίλια στα δυτικά της Νάπολης, με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αποτελείται από 24 κρατήρες και κτίρια και εμφανίζεται σαν μεγάλη κατάθλιψη στην επιφάνεια της γης.

    
Το ηφαίστειο ξέσπασε το 1538 μετά από σχεδόν έναν αιώνα πίεσης. Αλλά αν και διήρκεσε πάνω από μία εβδομάδα, αυτό ήταν σχετικά μικρό σε σχέση με πριν από 40.000 χρόνια, που δημιούργησε μια "υπερβολική κολοσσιαία" έκρηξη. Αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο μέτρο σχετικά με τον δείκτη ηφαιστειακής εκρηκτικότητας, το πρώτο είναι "μεγαλο-κολοσσιαίο", όπως αυτό που παρατηρήθηκε στο υπερ-ηφαίστειο Yellowstone στις Η.Π.Α. χιλιάδες χρόνια πριν.
Εδώ και χρόνια καταγράφω πώς η κρούστα του πλανήτη μας γίνεται όλο και πιο ασταθής και σε κάποιο σημείο ένα σοβαρό σεισμικό γεγονός πρόκειται να αλλάξει δραματικά τη ζωή στην Αμερική κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ημέρα καθυστερεί για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά όπως σίγουρα διαβάζετε αυτό το άρθρο, έρχεται.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/west-coast-seismic-alert-2-alaskan-volcanoes-erupt-as-earthquake-swarms-at-mount-st-helens-raise-concerns
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE ECONOMIC COLLAPSE BLOG : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.