Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Oι Ελληνικές Αρχές θα ξεκινήσουν μαζική δήμευση στις Θυρίδες,στα Αξιόγραφα,στα Σπίτια και στην φοροδιαφυγή.

Την περασμένη εβδομάδα, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια ακόμη φορά περισσότερη λιτότητα για να ξεκλειδώσει τα ελληνικά κεφάλαια διάσωσης στις Βρυξέλλες: μια συμβολική κίνηση, η οποία έχει μικρή επίδραση.

Και ενώ οι Έλληνες ήταν πολύ καλοί στις υποσχέσεις, έχουν σημαντική έλλειψη στην εφαρμογή.
Αυτό μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με την Καθημερινή, Οι Έλληνες επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την αναζήτηση των ιδιοκτητών όλων των τοπικών αδήλωτων περιουσιών, ενώ ο νόμος θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να καταστεί δυνατόν τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και το περιεχόμενο των θυρίδων που θα κατασχεθούν ηλεκτρονικά. Το σχέδιο για τον εντοπισμό των φορολογουμένων που έχουν «ξεχάσει» να δηλώσουν τις περιουσίες τους στις φορολογικές αρχές, αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Στη συνέχεια θα γίνει μια χονδρική κατάσχεση από την κυβέρνηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του οποίου η πηγή, η προέλευση και η χρηματοδότηση δεν μπορεί να εξηγηθεί.
Οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα λάβουν στήριξη από το Κτηματολόγιο για το σκοπό αυτό.
Όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν χαρακτηριστεί σαν έχοντες,θα  παραλάβουν  δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων από τις φορολογικές αρχές και θα κληθούν να συμμορφωθούν και να τα δηλώσουν, μαζί με την καταβολή του φόρου και προστίμων που υπαγορεύονται από το νόμο. Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν το πράξουν, το περιουσιακό στοιχείο θα «κατάσχεται».
Μέχρι σήμερα, η διαδικασία έχει διεξαχθεί με το χέρι και είναι επομένως ιδιαίτερα αργή στον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων, οι οποίοι είτε έχουν αποκρύψει εισοδήματα ή έχουν μεγάλες οφειλές προς το κράτος.
Μόλις οι απαραίτητες ρυθμίσεις  τεθούν σε εφαρμογή για τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος για τη συλλογή χρεών, οι φορολογικές αρχές θα είναι σε θέση να εκδώσουν on-line ανακοινώσεις κατάσχεση και αμέσως θα  πάρουν στα χέρια τους το περιεχόμενο των θυρίδων , την κατάσχεση μετρητών, πολύτιμους λίθους, κοσμήματα και ούτω καθεξής. Θα είναι επίσης σε θέση να κατάσχουν μετοχές και άλλες κινητές αξίες.
Φέτος οι φορολογικές αρχές θα εστιάσουν τις προσπάθειές τους στις κατασχέσεις, καθώς προσπαθούν να μειώσουν το τεράστιο σωρό των ληγμένων χρεών προς το κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα δημοπρατήσει 27 ακίνητα που ανήκουν σε κρατικούς οφειλέτες από το τέλος του επόμενου μήνα, με στόχο τη συλλογή 2,7 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους από τα παλιά χρέη και άλλα 690 εκ ευρώ των νέων οφειλών από μεγάλους οφειλέτες.
Θα μοιραστούμε τα στοιχεία των δημοπρασιών με τους αναγνώστες και ορισμένες αξιοσημείωτες ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν κατά τους προσεχείς μήνες.

http://www.zerohedge.com/news/2017-05-21/greek-authorities-launch-mass-confiscation-safe-deposit-boxes-securities-homes-tax-e
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ZERO HEDGE : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.