Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Περιοδία του Τραμπ σε Σ.Αραβία,Ισραήλ και Ευρώπη.

Μια νέα πρωτοβουλία θα έχει το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή, θα μιλήσουν για 12-16 μήνες χωρίς να σταματήσουν την κατασκευή στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, σύμφωνα με την έκθεση.Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, θα ανακοινώσει σύντομα μια πολιτική πρωτοβουλία που θα έχει το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή (Π.Α.) να διεξάγουν απευθείας διαπραγματεύσεις, για περίοδο 12 έως 16 μηνών, σύμφωνα με την καθημερινή ημερήσια εφημερίδα  Al-Hayat- Διπλωματικές πηγές.
President Donald Trump and first lady Melania Trump board Air Force One

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ισραήλ θα κληθεί να περιορίσει τις κατασκευές στην Ιουδαία και τη Σαμαριά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά δεν θα σταματήσει εντελώς.
Η εφημερίδα ανέφερε μια πηγή στην Παλαιστινιακή Αρχή, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης του Λευκού Οίκου,μεταξύ του Tραμπ με τον αρχηγό της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο Αμπάς  είχε ζητήσει να επιτρέψει στους Παλαιστινίους την ελευθερία κινήσεων, επενδύσεων και δραστηριοτήτων στην περιοχή Γ.
Ο Tραμπ ξεκίνησε την πρώτη του προεδρική επίσκεψη στο εξωτερικό, όταν προσγειώθηκε στη Σαουδική Αραβία, το Σάββατο το πρωί. Ελήφθη με μεγάλη λαμπρότητα, σε αντίθεση με τον τρόπο που ο προκάτοχός του υποδέχτηκε για τελευταία φορά εκεί.
Από τη Σαουδική Αραβία, ο Tραμπ θα συνεχίσει στο Ισραήλ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ιταλία, όπου θα συναντήσει τον Πάπα και το Βέλγιο. Συνοδεύει τον Πρόεδρο Tραμπ στο ταξίδι του  η σύζυγός του Mελάνια, η κόρη του Ιβάνκα και ο γαμπρός του Jared Kushner.
Ο Τραμπ χαιρετήθηκε από τον βασιλιά Σάλμαν καθώς έφυγε από το αεροπλάνο. Ο Σάλμαν είπε στο Τράμπ: "Χαιρετίζουμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο Βασίλειο, η επίσκεψή σας θα ενισχύσει τη στρατηγική μας συνεργασία και θα φέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/229894
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.