Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία προσπαθεί να «ξεφύγει από την περικύκλωση του ΝΑΤΟ».

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 23 Μαΐου - RIA Novosti. Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει την ικανότητα καταπολέμησης των δυτικών συνόρων της, καθώς και στη Μέση Ανατολή, προσπαθώντας να «ξεφύγει από το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών της Διοίκησης Άμυνας Αντιπτέραρχος Vincent Stewart.Вид на Капитолий в в Вашингтоне. Архивное фото

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία από το Μούρμανσκ προς το Καλίνινγκραντ και στην Κριμαία δημιουργεί ένα «δυτικό φράγμα», το οποίο παρέχει μια «άρνηση στην πρόσβαση» για τις δυτικές χώρες.
«Είναι (γίνεται), με στόχο, σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για τη  διακοπή από την περικύκλωση, η οποία δημιούργησαν οι χώρες του ΝΑΤΟ ... Δεν νομίζω ότι έχουν τελειώσει. Πιστεύω ότι θα ήθελαν να επεκτείνουν αυτό το εμπόδιο για τη Μεσόγειο. Ανησυχώ για τη δράση, μπορούν να πάρουν στη Λιβύη για να ενισχύσουν το εμπόδιο αυτό, είναι το μόνο που αφορά το περιβάλλον (από την πλευρά) του ΝΑΤΟ», -. δήλωσε ο Steward.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα διαψεύσει τους ισχυρισμούς της στρατιωτικής απειλής από τη Μόσχα, για την ανεξαρτησία των χωρών της Βαλτικής. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι εν λόγω απαιτήσεις είναι παράλογες και αβάσιμες. Στις χώρες της Βαλτικής, οι εφαρμογές από τάγματα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η Συμμαχία διεξάγει τακτικές ασκήσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Sergeya Shoygu,από τη Ρωσία, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, οκτώ φορές.
https://ria.ru/world/20170523/1494924280.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ RIA NOVOSTI: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.