Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ θα επισκεφτεί το Ισραήλ.Στο Δυτικό Τείχος χωρίς το Νετανιάχου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, θα επισκεφθεί το Δυτικό Τείχος κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Χ. Ρ. McMaster, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους την Τρίτη.
Donald Trump

Ο στρατηγός McMaster μοιράστηκε το χρονοδιάγραμμα του Προέδρου Tραμπ κατά την ενημέρωση.
"Ο Πρόεδρος θα συνεχίσει στην Ιερουσαλήμ, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Yad Vashem (μουσείο του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ). Ο Πρόεδρος θα παραδώσει έπειτα παρατηρήσεις στο Ισραηλινό μουσείο και θα γιορτάσει τη μοναδική ιστορία του Ισραήλ και του Εβραϊκού λαού επαναβεβαιώνοντας τον αδιάσπαστο δεσμό με τον πλησιέστερο σύμμαχό μας στη Μέση Ανατολή ", δήλωσε ο Γεν. McMaster.
"Θα επισκεφθεί την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και θα πει μια προσευχή στο Δυτικό Τείχος", πρόσθεσε.Ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που θα  επισκεφθεί το Δυτικό Τείχος από όταν ανέλαβε το γραφείο του. Η επίσκεψή του στο ιερό χώρο φημολογήθηκε, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι σήμερα, καθώς ο Λευκός Οίκος δεν είχε εκδώσει τη διαδρομή του ταξιδιού.
Ωστόσο, ο στρατηγός McMaster δήλωσε ότι «κανένας ισραηλινός ηγέτης» δεν θα συνοδεύσει τον Tραμπ στο Δυτικό Τείχος.
«Θα πάει στο Δυτικό Τείχος κυρίως σε σχέση με το θέμα να συνδέσει τρεις από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου ... και να τονίσει το θέμα ότι πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι ενάντια στους εχθρούς όλων των πολιτισμένων ανθρώπων».
Τα νέα του Channel 2 του Ισραήλ ανέφεραν χθες, ότι διπλωμάτες που εδρεύουν στο αμερικανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ, αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με τις ρυθμίσεις για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου Τραμπ στο Δυτικό Τείχος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα.
Η έκθεση ανέφερε ότι οι Ισραηλινές πηγές είναι υπεύθυνες για την επίσκεψη του Tραμπ, λέγοντας ότι «αυτή είναι η παράσταση του Tραμπ, όλα τα υπόλοιπα είναι εξτρά, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Νετανιάχου ... Η δήλωση ότι το Δυτικό Τείχος είναι έδαφος στη Δυτική Όχθη λήφθηκε με έκπληξη. "Το Ισραήλ είναι πεπεισμένο ότι αυτή η δήλωση είναι αντίθετη με την πολιτική του Προέδρου Tραμπ, όπως εκφράστηκε στη συμπεριφορά του και στην έντονη αντίθεσή του στο τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας".
Ο Λευκός Οίκος διαχωρίστηκε αργότερα από τις παρατηρήσεις του διπλωμάτη.
"Αυτά τα σχόλια, αν είναι αληθινά, δεν είχαν εγκριθεί από τον Λευκό Οίκο, δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση των ΗΠΑ και σίγουρα όχι τη θέση του Προέδρου", δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο Haaretz.
Ο διπλωμάτης που έκανε τις επίμαχες παρατηρήσεις, σχετικά με ένα από τα ιερά μέρη στον Ιουδαϊσμό, ονομάστηκε σε τηλεοπτική έκθεση την Τρίτη σαν τον David Berns, τον πολιτικό σύμβουλο στο Αμερικανικό Προξενείο στην Ιερουσαλήμ.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/229732
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙSRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.