Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Υπουργός Άμυνας Slams για τα ακίνητα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών.

             ΜΟΣΧΑ, 27 Φεβρουαρίου (RIA Novosti) - Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu επέκρινε την Τετάρτη την απόδοση ορισμένων που σχετίζονται με την άμυνα, καθώς και λάθη που έγιναν από τον προκάτοχό του, Ανατόλι Σερντιούκοφ.
              Ο Shoigu ιδίως επιτέθηκε στο σκάνδαλο-χτύπημα Oboronservis, μια την ιδιότητα της άμυνας από την εταιρεία διαχείρισης, η οποία είπε παρέβη τις συμβάσεις της με το κράτος.
              «Μόνο το 80 τοις εκατό των εργασιών για 79 συμβάσεις, συνολικού ύψους 118,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια) έχει εκπληρώσει το 2011-12," είπε σε μια συνεδρίαση των ανώτερων υπαλλήλων στο Υπουργείο Άμυνας υπό την προεδρία του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η κυβέρνηση έχει παράσχει χρηματοδότηση κατά 100 τοις εκατό για τις συμβάσεις αυτές, είπε.
                  Η Oboronservis έχει στο κέντρο της μια σειρά από υψηλού προφίλ σκάνδαλα που αφορούν την εικαζόμενη πραγματική απάτη ακινήτων που συνεπάγονται κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Μια έρευνα σε υπόνοια απάτης που αφορούν ακίνητα αξίας περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια στην Oboronservis οδήγησε στην απόλυση στα τέλη του περασμένου έτους,του Σερντιούκοφ .
Russian Defense Minister Sergei Shoigu

                Αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη χρεωθεί μέχρι σήμερα. Εκατερίνα Smetanova, ένα πρώην στέλεχος της Oboronservis και βασικός ύποπτος στην εν λόγω έρευνα, συνελήφθη με την κατηγορία της απάτης, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και υπέγραψε συμφωνία προδικαστική απολογίας λίγο μετά τη σύλληψή της.
                  Ο Shoigu επέκρινε επίσης την απόφαση κατά τη διάρκεια της θητείας Σερντιούκοφ για να μειώσει τον αριθμό της φρουράς σε 192 πόλεις, προσθέτοντας ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τώρα σε 495 μέχρι το 2017. Δεν είπε ποιός είναι ο σημερινός αριθμός.
                  Ο Shoigu επανέλαβε την υποστήριξή του, όμως, για το σύστημα εξωτερικής ανάθεσης που θεσπίστηκε εν δυνάμει Σερντιούκοφ.
                 "Η απόφαση για τη μεταφορά ξένων λειτουργιών [από το Υπουργείο Άμυνας σε εξωτερικούς εργολάβους] ήταν απολύτως δικαιολογημένη", δήλωσε ο Shoigu.

                  Περισσότεροι από 14.000 στρατιώτες έχουν επιστρέψει στην άμεση άμυνα και τα καθήκοντα μάχης, ως αποτέλεσμα του outsourcing και άλλοι 5.000 θα κυκλοφορήσουν από την ακατάλληλη λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους, είπε.

                  Σχολιάζοντας την κληρονομιά του Σερντιούκοφ, ο Πρόεδρος Πούτιν είπε ότι όλες οι αποφάσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τη ρωσική στρατιωτική μεταρρύθμιση δεν είχε αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμες, αλλά οι σταθερές αλλαγές στη γενική πορεία της μεταρρύθμισης ήταν απαράδεκτες.             http://en.rian.ru/military_news/20130227/179718080.html         ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου