Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι ΗΠΑ ενώνουν τη Ρωσία για την κατάρτιση στις γραμμές κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό του πολέμου της Συρίας.

             Ο εισερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στο πρώτο ξένο ταξίδι του, θα περιγράψει τη νέα πολιτική Ομπάμα για τη Συρία, στις παρατηρήσεις του στο Παρίσι την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου.Θα συνοδεύεται από τις εκθέσεις, ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν και θα υποστήριξουν τη συριακή αντιπολίτευση. Θα καλύπτει τους αντάρτες σε στρατιωτική κατάρτιση, σε μια βάση στην περιοχή ,και θα περιλαμβάνει βοήθεια σε μη-θανατηφόρο εξοπλισμό, όπως οχήματα, εξοπλισμό επικοινωνιών και νυχτερινά εργαλεία όρασης.
            Αλλά ο Κέρι, στις παρατηρήσεις δεν αντανακλά μια νέα πολιτική, αλλά απλώς ανακυκλώνει παλιούς ορισμούς που επιβεβαίωνουν την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία, παρά, τη στήριξη, της Αφρικανικής Ένωσης για τη συριακή αντιπολίτευση, Είναι η πρώτη φορά., που θα γίνουν προμήθειες τις ΗΠΑ και βοήθεια στους Συρίους αντάρτες,που χρονολογούνται από τις αρχές του περασμένου έτους. Οι ΗΠΑ έχουν επιπλέον υποσχεθεί την εκπαίδευση των ανταρτών της Συρίας, στην Ιορδανία σε βάσεις κοντά στα σύνορα της Συρίας για περισσότερο από ένα χρόνο για να πραγματοποιήσουν τρεις αποστολές:
1. Για να πάρουν τον έλεγχο του Μπασάρ Άσαντ, στο οπλοστάσιο με τα χημικά όπλα.
2. Για να δημιουργήσουν μια φιλοδυτική βασική δομή διοίκησης ως παράγοντας στην μετα-Aσαντ κυβέρνηση.
John Kerry on first foreign trip
John Kerry on first foreign trip

3. Για να αποκρούσουν την ανάληψη της εντολής ,από εξέγερση ισλαμιστών σε φατρίες, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
            Αποδείχθηκε ότι καμία από αυτές τις τρεις αποστολές δεν έχει πραγματικά επιτευχθεί. Τα χημικά όπλα παρέμειναν σταθερά στα χέρια του Άσαντ και του στρατού - που ποτέ δεν τα χρησιμοποίησε, αντίθετα προς τους ισχυρισμούς των ανταρτών.Οι Φατρίες κοντά στην Αλ Κάιντα δυνάμωσαν, και ο ρόλος τους στην εντολή ανταρτών επεκτάθηκε ,όπως αυτό φαίνεται ότι είναι η καλύτερη επίτευξη των ενόπλων που εκπαιδεύουν κάθε φατρία ανταρτών της Συρίας.
            Η κυβέρνηση Ομπάμα τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μόνος τρόπος για να μπορούν οι ισλαμιστές να διατηρήσουν υπό έλεγχο τους επαναστάτες, ήταν να αντιδράσουν στα ρωσικά σχέδια,που έχει ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, ακόμη και μέσα από αυτά που συνεπάγονται την διατήρηση του Μπασάρ Άσαντ στην εξουσία έως το 2014.
          Το debkafile, και οι στρατιωτικές και ρωσικές πηγές αποκαλύπτουν για πρώτη φορά ότι τα εν λόγω σχέδια θα εξαρτηθούν κατά κύριο λόγο για τη θέσπιση γραμμών ανακωχής ,στην διαίρεση της χώρας σε επιμέρους κλάδους και τον καθορισμό εκ των προτέρων ,που θα ελέγχονται οι ομάδες ανταρτών οι οποίες βρίσκονται στην επιρροή του Άσαντ . Αυτή είναι η πρώτη πρακτική βάση για να προταθεί μία συμφωνία για τον τερματισμό των δύο ετών εμφυλίου πολέμου μεταξύ του Άσαντ και της συριακής αντιπολίτευσης και έχει σχεδιαστεί για να προχωρήσει υπό κοινή ρωσο-αμερικανική εποπτεία.
           Οι πηγές μας προσθέτουν ότι η ομαδική εργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για την επιδίωξη αυτού του σχεδίου είναι κοντά και λεπτομερής. Έχουν συμφωνήσει να πάρουν αποφάσεις μαζί για τους τύπους των όπλων που πρέπει να παρέχονται για κάθε μία από τις ομάδες των ανταρτών και τον επιμερισμό του κόστους.
              Αυτή είναι πραγματικά η νέα αμερικανική πολιτική για τη Συρία: Βασίζεται στην Ουάσιγκτον, η αναγνώριση της νέας κατάστασης που εκτυλίσσεται στη Συρία και η ανάγκη συνεργασίας με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής του Άσαντ, προκειμένου να διασωθούν τα υπολείμματα της αμερικανικής επιρροής στο συριακό στρατόπεδο των ανταρτών.
           Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδειξε ότι ήταν γρήγορη σχετικά η ανακοίνωση. Όχι πιό σύντομη από αυτή του Kέρι στο Παρίσι,όταν αναχώρησε για τη Ρώμη την Τετάρτη, ενώ ο Ολάντ ήταν καθ 'οδόν προς τη Μόσχα για να αναζητήσει ένα ρόλο για τη Γαλλία. http://www.debka.com/article/22795/US-joins-Russia-in-drawing-ceasefire-lines-for-ending-Syrian-war     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ DEBKA:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου