Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ένα κιλό-Θραύσμα Μετεωρίτη βρέθηκε.

              Αικατερινούπολη, 25 Φεβρουαρίου (RIA Novosti) -Οι Επιστήμονες στα Ουράλια της Ρωσίας [University ]έχουν ανακαλύψει ένα μετεωρίτη κομμάτι που ζυγίζει περισσότερο από ένα κιλό (£ 2.2), το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα από μετεωρίτη, που έπληξε την περιοχή Ουράλια στις 15 Φεβρουαρίου, το Πανεπιστήμιο και ο επικεφαλής, Βίκτορ Grokhovsky ,δήλωσαν τη Δευτέρα. One-Kilo Meteorite Fragment Found
             Συνολικά, περισσότερα από 100 τμήματα έχουν βρεθεί από την αποστολή κατά μήκος ένα χιλιόμετρου 50χλμ. (30 μίλια) μονοπάτι κάτω από το ίχνος της πτήσης του μετεωρίτη, είπε.
Πάνω από 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν και χιλιάδες κτίρια καταστράφηκαν, όταν έγινε η μαζική επίθεση του μετεωρίτη με ραβδώσεις. κατά μήκος του ουρανού .πάνω από τη ρωσική πόλη Chelyabinsk.
   
             Στις ΗΠΑ,η διαστημική υπηρεσία NASA ,εκτιμά ότι ο μετεωρίτης ήταν περίπου 15 μέτρα (50 πόδια) σε διάμετρο, όταν χτύπησε την ατμόσφαιρα της Γης, ταξίδευε αρκετές φορές την ταχύτητα του ήχου, και εξερράγη σαν βολίδα από τον ήλιο το πρωί.
      
One-Kilo Meteorite Fragment Found
         Τα θραύσματα του μετεωρίτη έχουν βρεθεί σε οκτώ μέτρα (25 πόδια) ευρέως κρατήρα στην λίμνη της περιοχής Chebarkul,είπαν οι επιστήμονες , αυτή την εβδομάδα.     http://en.rian.ru/science/20130225/179671129.html      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου